duminică, 2 februarie 2020

Paște fericit tuturor


Odată cu venirea primăverii sărbătorim nu numai renașterea naturii ci și a creștinismului prin Învierea Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Este cea mai importantă sărbătoare a creștinismului, pentru că prin patimile și sângele vărsat ne-a spălat pe noi păcătoșii de păcatele cele de veci și prin acest fapt am dobândit viață veșnică a sufletului nostru.
Majoritatea se pregătesc pentru această mare sărbătoare prin post și rugăciuni și mai ales prin căință.
Părerea noastră este că toți aceia care țin post și sunt răi în continuare este în zadar postul, pentru că ura și vorbele grele spuse din suflet au o gravitate mai mare decât, dacă nu ai ține post și ai fi mai bun, mai iertător și mai smerit.
Dar bineînțeles că nu suntem noi în măsură să dăm indicații prețioase nimănui. Fiecare procedează după cum îi dictează inima și sufletul.
Nu de puține ori am remarcat chiar și în timpul sfintei liturghii, că unele persoane în loc să fie atente la ceea ce zice preotul, sunt foarte ocupate cu bârfele ce foarte bine ar putea să le discute și acasă sau pe colțul străzii, deranjând și pe cei din jur.
De aceea este important să fii cu inima și sufletul deschis la învățăturile biblice și la rugăciuni, ca să te hrănești spiritual, iar rugăciunile spuse din inimă, sunt mult mai ascultate de bunul Dumnezeu chiar și acasă decât să te rogi fiind preocupat cu altceva și repetând ca un robot ne concentrându-te la ce rostești în rugăciune.
Omenirea s-a modernizat prea repede dar nu înspre bine. Tinerii sunt mai preocupați de viața virtuală decât să citească o carte sau să viziteze o bibliotecă, să nu mai zicem de rostitul rugăciunilor.
Odată cu săptămâna patimilor trebuie să ne reculegem, să cântărim lucrurile și păcatele făcute cu bună știință și ne știință și să încercăm măcar să fim mai buni unii cu alții. Să fim mai iertători și de ce nu să încercăm să îndreptăm greșelile făcute cu voință și să încercăm măcar să nu le mai repetăm.
Numai prin acest fel ne putem pregăti pentru preîntâmpinarea celei mai mari sărbători al creștinismului, Paștele.
Ca în fiecare an, sunt care sacrifică miei ca un simbol al nevinovăției prin care s-a sacrificat Isus Hristos, pentru omenire. Bineînțeles că nu pot lipsi ouăle roșii ce simbolizează învierea Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Se mai coc cozonaci umpluți cu nucă, mac, cacao, rahat etc. La fel se pregătesc sarmale și prăjituri de diverse feluri, iar vinul roșu nu poate lipsi de pe masa nimănui, ce simbolizează sângele vărsat de Mântuitorul nostru Isus Hristos.
În prima zi de Paști se adună toată familia cu mic cu mare se duc la sfânta biserică iau împărtășanie iar ajunși acasă, se ia câte un ou roșu și ciocnesc rostind Hristos a înviat, în funcție de religie!
Cu speranța în inimi de mai bine vă dorim tuturor să aveți un Paște binecuvântat și fericit, alături de cei dragi! Iar în a doua zi de Paști doamnelor și domnișoarelor cât mai mulți udători!


Niciun comentariu: