duminică, 2 februarie 2020

Un mic simbol al primăverii


Odată cu sosirea lunii Martie sărbătorim apropierea primăverii, natura încet se trezește la viață dăruindu-ne primii ghiocei, iar pomii înmuguresc împodobind copacii într-un verde viu.
Odată cu natura devenim mai pozitivi și renaște speranța și bucuria în sufletele noastre. Nu este o pură coincidență că în luna Martie sărbătorim cele mai gingașe flori și anume fetițele, domnișoarele, doamnele.
În această lună sunt două zile mai dulci, mai calde în viața oricărei femei, 1 și respectiv 8 Martie când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii de toate rasele și de pe toate continentele, ziua care simbolizează lupta pentru obținerea statutului de egalitate a femeii în drepturi cu bărbatul în toate sferele. Femeia, mama a perpetuat viața pe pământ cu piciorul pe leagăn, cu mâinile spălând scutece, torcând sau croșetând. A crescut copiii mari, i-a hrănit, i-a educat, le-a ocrotit, le-a învățat respect și i-a făcut oameni de omenie.
Femeia, soție a fost și este cheagul familiei adevărate. Chipul femeii se arată ca un simbol al biruinței, păcii și iubirii în lume. Fără ea viața noastră ar fi mai sumbră, monotonă și nu am avea acele trăiri intense de bucurie și dragoste. Nu am știi încotro mergem și pentru ce alergăm.
Cu ocazia acestei sărbători, prin care sărbătorim sexul frumos, aș vrea să transmit pe această cale tuturor domnișoarelor și doamnelor să fie sănătoase, mereu senine, la fel de gingașe să ne bucure viețile noastre zi de zi, să o cinstim și să o apreciem pentru că este ființa unică din univers care se dăruiește soțului și copiilor pentru a oferi dragoste din nesecatul izvor de iubire.
Am evocat aici motive suficiente care ne determină să purtăm femeilor dragoste și să le omagiem din toată inima.
Haideți ca împreună să iubim femeia! Fie ca acest Martie să deschidă drum de primăvară spre asemenea nobile idealuri și înfăptuiri.

Dumnezeu să binecuvânteze femeia!




Niciun comentariu: