joi, 30 ianuarie 2020

Jurnalul etapelor vieții


Mulţi oameni după ce trăiesc o traumă sau păţesc ceva ce le marchează profund fac greşeala de a povesti şi celor care probabil se bucură de necazul sau neplăcerea trăită.
O opţiune ar fi să ia o foaie de hârtie şi să scrie exact prin ce au trecut cu intensitatea trăită chiar cu lux de amănunte toate întâmplate şi petrecute din punctul lor de vedere.
Adăugând mai apoi toate acestea la un loc si păstrându-le pentru posibilitatea de a le re putea citi şi învăţa din toate acestea, sau să tragă concluzii şi mai târziu, bineînţeles că anumite traume de exemplu pierderea cuiva şi acele trăiri nu sunt indicate să le scriem şi să le păstrăm, pentru că ar pricinui o durere prea mare retrăirea lor citindu-le din nou.
Foarte mulţi oameni omit aceeaşi greşeală de mai multe ori ne învăţând din cele întâmplate şi tocmai la astfel de trăiri mă refeream mai ales la cele importante ce nu ar strica să fie recitite la nevoie. Astfel ne-am putea scuti de anumite neplăceri ce se repetă tocmai din faptul că viaţa ne dă o lecţie dar noi uităm cu desăvârşire, sa ne străduim măcar să nu comitem aceeaşi greşeli de nenumărate ori.
Retrăirea a unor neplăceri au un impact negativ şi asupra vietii de cuplu. Aceste greşeli repetate pot lăsa loc de interpretări in fel şi chip provocând, chiar răcirea relaţiei ce nu duce la un final fericit.
Chiar şi unele notiţe a unor evenimente importante din viaţa ne pot fi de mare ajutor în a ne aminti şi peste ani acele clipe de bucurie trăite cu tandreţe, iar în anumite momente chiar ne pot readuce acele trăiri de fericire umplându-ne sufletele de stare de bine şi prin asta ne încărcăm cu energie pozitivă chiar şi în momente mai puţin fericite, pentru că viaţa după cum ştiţi nu este numai bucurie are şi ea suişurile şi coborâşurile ei.
Nu întâmplător pe vremuri se scriau jurnale unde erau introduse evenimentele importante, iar acestea erau ţinute în locuri secrete pentru a nu ajunge pe mâna oricui, acestea fiind strict personale şi conţineau chiar anumite secrete ce numai titularul avea dreptul să le deţină.
Bineânţeles datorită faptului că acestea dacă ajungeau pe mâini nepotrivite provocau neplăceri persoanei respective, şi nu numai.
Viaţa e în mâinile voastre, fiecare îş-i alege propiul destin după opţiunea şi nevoile lui dorite. Un lucru important, esenţial şi firesc din tot acest articol este că ceea ce faci fă-o în aşa fel, ca să aibă şi altul ce învăţa din experienţa ta.


Niciun comentariu: