sâmbătă, 1 februarie 2020

Să trăiești e o adevărată provocare


În ultimii ani am observat că suntem din ce în ce mai mult manipulați, atât de către mass-media prin programe needucative și prin dezbateri fără sens, ce nu fac altceva decât să le facă lor vizualizare, iar prin invitarea politicienilor de anumită culoare să ațâțe oamenii unul împotriva celuilalt. Prin astfel de acțiuni ei doresc să distorsioneze adevărul să nu vedem și să nu realizăm că ei pentru noi poporul și pentru țară nu fac nimic, primind salariu degeaba pe bani ne munciți, promulgând legi în mod haotic pentru ei înșiși și de multe ori îngreunând viața de zi cu zi crescând birocrația și hoția, neuitând să lase portițe ce se pot interpreta în favoarea lor.
Am ajuns ca niște șoricei de laborator pe care se experimentează atât cu alimentația nesănătoasă pe zi ce trece adăugând compuși chimici ce încet dar sigur ne periclitează atât sănătatea cât și viața.
Tot mai des auzim anumite intervenții chiar și în a influența vremea, iar meteorologii ajung să ne spună doar vremea probabilă pentru că prin acest gest și prin defrișarea masivă a pădurilor asistăm la o vreme și o climă atipică.
De mulți ani am uitat vara cum este să plouă cu ploaie caldă, iar ceea ce avem azi este că în momentul în care începe să plouă vremea devine atât de rece încât nu mai știi dacă e toamnă sau vară.
Alimentele ce ajung pe masa noastră și aici mă refer la carnea de pasăre nu numai că este injectată cu apă ci animalele sunt tratate cu hormoni de creștere, iar azi asistăm la un tineret dezvoltat înainte de vreme. Îi tratează cu antibiotic fără să aștepte ca efectul nociv al acestora să dispară astfel asistăm la o rezistență sporită la antibiotic, acestea ne făcându-și efectul în caz de îmbolnăvire.
Tot mai des auzim că oamenii se simt obosiți, epuizați cu dureri ciudate de mușchi și articulații și aici subliniez cele spuse de mine mai sus despre vreme și climă. Gândiți-vă numai în ultimul timp ce multă publicitate se face la unguente și antiinflamatoare parcă ar știi toți de tot ce se întâmplă, aici mă refer la laboratoarele de medicamente. Cele mai multe medicamente tratează doar simptomele și le ameliorează fără a le vindeca și ce este mai grav este că provoacă alte afecțiuni ce necesită o altă medicație, iar aici ajungem într-un cerc vicios fără ieșire.
Încearcă prin diferite metode să ne îndoctrineze făcând publicitate la telefoane inteligente și tablete, calculatoare etc. Astfel ajungând să trăiești mai mult în lumea ireală petrecând mare parte a vieții și din ce în ce mai puțin în lumea reală și aici nu mă refer numai la tineri. Ajungem să comunicăm doar prin intermediul internetului chiar dacă acele persoane nu sunt foarte departe de noi. Tot mai des oamenii stau ațintiți, absorbiți de lumea virtuală aplecați asupra telefoanelor, tabletelor sau stând foarte concentrați mult timp în fața monitoarelor al unui calculator sau laptop.
Stările sufletești al oamenilor devin schimbătoare aceștia devenind bipolari, depresivi ne mai făcând față stresului cotidian.
Este foarte trist ceea ce se petrece, am senzația de multe ori că suntem manipulați ca niște marionete trăgându-se de sfori prin a face ceea ce vor ei din noi. Suntem depășiți de situație, este în afara voinței noastre la tot ceea ce se petrece cu noi.
Este un haos total în primul rând făcându-se diferență mare între muncitori în ceea ce privește salarizarea, de parcă nu tot oameni am fi.
De multe ori mă întreb cu ce suntem noi mai prejos de restul cetățenilor altor țări care lucrează pentru un salariu mai decent decât noi ce muncim pentru un salariu mizer. De ce s-a lăsat ca clasa muncitoare să trăiască de pe o zi pe alta, de cele mai multe ori cu munca cinstită robotind pentru un salariu fictiv. De ce sa creat discrepanțele între salarii ca unul să câștige zeci de mii iar altul să își rupă oasele pentru o mie de lei sau primind și mai puțin pentru lucrul prestat?
Ce se întâmplă cu noi oameni buni? Până unde mai avem puterea să mai îndurăm aceste acțiuni incorecte asupra noastră.
Toți avem dreptul la un trai decent, la alimente sănătoase nu modificate genetic, la o medicație adecvată.
Avem dreptul la o gândire limpede la informații ce ne dezvoltă cum ar fi cultura, ce ne ajută ca și copii să se dezvolte armonios și sănătos. Avem dreptul la adevăr și nu la minciuni frumos ambalate sau adevăruri distorsionate.
Avem dreptul la o mentalitate pozitivă și la o viața fără stres.
Avem dreptul la viață!!!


Niciun comentariu: