vineri, 31 ianuarie 2020

Gesturile mici


Uneori prinși în vâltoarea de zi cu zi a vieții, uităm de importanța unor gesturi ce au o importanță atât de mare în relația interumană.
Trec zile și poate chiar săptămâni în care ne comportăm ca niște roboți strict servici, casă, plata facturilor, iar a doua zi o luăm de la capăt. Uităm de importanța gesturilor, atenției, ce de cele mai multe ori ne costă doar timp din timpul nostru pentru a face persoana dragă de lângă noi fericită.
Stau și mă gândesc și realizez că stresul , frustrările și monotonia iau locul comportamentului firesc de atenție, a gândului pozitiv, iar de cele mai multe ori cuvintele de afecțiune și de dragoste sunt înlocuite de liniște, ignoranță, stres, răstiri, iar acest lucru nu este de loc îmbucurător.
Aceste comportări le remarc în jurul meu zi de zi și observ, că și legăturile oamenilor cu cei dragi devin din ce în ce mai reci. De multe ori ești apelat doar strict când au nevoie de ceva, sau au nevoie de ajutorul tău.
Egoismul pare să fie pe primul plan iar narcisismul ia amploare, înlocuind afecțiunea, păsarea, grijii unul față de celălalt.
Ajungem să nu mai comunicăm, să ne închidem în noi negăsind înțelegere și păsare. Chiar dacă ai încerca să comunici să te descarci de probleme, se remarcă niște cuvinte care sună cam așa: ce să zică ei, cât de greu le este lor, chiar dacă problemele tale au o gravitate dublă sau triplă nu vei găsi înțelegere nicăieri, dar să te mai aștepți la un gând bun, sau la un sfat. Și tot ei la un moment dat, îți reproșează că de ce nu împărtășești problemele prin care treci și atunci zic în sinea mea, de ce să zic, pentru că oricum nu le pasă, sau chiar sunt fericiți că problemele lor sunt mai mici decât ale tale.
Sunt foarte mulți care își aleg un partener, de care nu sunt pe deplin mulțumiți, și acum sunt în continuare în căutarea fericirii chiar cu riscul de a rămâne fără partener. Sunt mulți care caută și nu găsesc persoana apropiată visurilor lor și sunt care găsesc, iar din cauză că nu îndeplinește unele criterii sunt în continuare în căutarea unor noi cuceriri!
Însă sunt și oameni care se iubesc trup și suflet, care se bucură de fiecare moment petrecut împreună și în ciuda faptului că au trecut niște ani de când sunt împreună legătura, atașarea, dragostea este pe zi ce trece tot mai mare. Unde greutățile nu au despărțit ci prin comunicare și înțelegere s-a consolidat și mai mult legătura dintre ei. Unde încercarea altora cu disperare să îi despartă prin fel și fel de șiretlicuri și cuvinte inventate, nu a făcut altceva decât să aibă și mai mare încredere unul în celălalt discutând orice problemă zi de zi.
Și noi ne numărăm printre acei oameni norocoși care se iubesc foarte mult, unde atenția unul față de celălalt este pe primul plan. Sinceritatea, devotamentul și fidelitatea, comunicarea sunt cele mai semnificative, ce consolidează și leg o relație pe viață. Gesturile de atenție, dragoste și tandrețe nu este decât sarea și piperul, fără de care nu ar avea farmec o relație și ar deveni monotonă. Gesturile mici pe care le facem și le spunem au o mare importanță. Un gest frumos poate lua povara umerilor obosiți pe drumul vieții. O vorbă bună poate îndulcii inima precum o ploaie de vară.
Nu uitați să fiți mai înțelegători unii cu alții, să fiți mai atenți, mai îngăduitori, sinceri, devotați și de ce nu fideli!!!
Multă dragoste să aveți și iubiți-vă mult, viața este scurtă și trecătoare și este păcat să o irosiți degeaba, trăind doar momentul!


Niciun comentariu: