joi, 30 ianuarie 2020

Oameni cu inițiative dar fără performanță


Noi generația de sacrificiu ne-am integrat forțat în lumea modernă trecând de la hârleţ, târnăcop, lopată şi ciocan la utilaje, aparatură, şi tehnologie computerizată deşi nu ne-a fost uşor, ne-a prins bine şi în continuare ţinem pasul cu tehnologia.
Tinerii din ziua de azi, adică generaţia noastră cu cheia la gât, gândesc altfel, mai liberi şi mai realişti, plini de idei şi de gânduri măreţe faţă de tinerii ce abia ies de pe băncile şcolii şi au acces la informaţii, tehnologie, nu se folosesc de toate acestea, şi din moment ce totul le este oferit pe tavă ar trebui să fie mult mai informaţi şi pregătiţi, cum sunt de fapt.
E adevărat că pe vremuri primeam o altfel de educaţie, eram libertini, dar aveam cei şapte ani de acasă şi ştiam de respect, nu treceam peste vorba părinţilor, deşi nu gândeam ca ei, îi ascultam şi luam decizii după cum ne îndruma conştiinţa noastră, fără să-i facem şi să ne facem pe noi de rușine.
Unele persoane tinere, mature cu carte şi cu facultate şi nu numai, de la care aștepţi mai multe idei şi decizii inteligente, nici pe departe nu sunt în măsură să poarte o conversație la nivelul pregătirii lor, de unde să ceri și fapte pe măsură.
Cu asemenea persoane ne întâlnim zi de zi, ne batem de ei fără să vrem şi ne întrebăm, oare ce caută aceste specii rare alături de noi? !
O fi de vină fostul regim, sau prea târziu a venit acea mare schimbare, pe care o așteptăm de mult?
Căderea regimului comunist, ce ne-a impus să avem cunoştinţe minime şi vedere îngustă asupra a tot ceea ce înseamnă ştiinţă, inteligenţă, tehnică. În timp ce tehnologia a evoluat, ori nu vor să ţină pasul, ori nu pot, mascând acest handicap impunându-şi cu forţa propria viziune despre tot, iar aceste persoane ne ţin pe loc şi birocraţia îşi face simţită prezenţa în toate sferele de activitate.
Din păcate tot ceea ce a fost mai bun în ţara asta şi a mers, au făcut să fie mai rău, ce a adus la scăderea nivelului de trai, şi în continuare, este o luptă a supravieţuirii continue, făcând să nu mai meargă, vânzând străinilor, atât fabricile, uzinele, defrişând pădurile, favorizând totodată densitatea calamnităţilor naturale.
Ca urmare a cumpărări de terenuri, ilegal construiesc imobile şi fabrici fără acte în regulă. Iar toate acestea au adus la lipsa locurilor de muncă prin faptul că, un muncitor făcea munca a doi trei oameni pe acelaş salar, nesiguranţa zilei de mâine devenea din ce în ce mai reală, iar noi mai apoi să fim nevoiţi să ne angajăm pe bani de nimic, muncind triplu pentru aceeaşi sumă de bani.
În multe locuri nu se ţine cont nici de pauză de masă, iar de drepturi nici nu încape vorbă.
Suntem batjocoriţi şi subjugaţi în propria noastră ţară, folosindu-se de noi ca cel mai ieftin punct şi mijloc de lucru din Europa.
Din păcate am ajuns să câştigăm mai puţin ca în Africa de sud şi ne întrebăm cine a lăsat toate acestea să se întâmple, bătându-şi joc de propriul popor.
Dacă stăm să ne gândim cine este vinovatul, răspunsul este foarte simplu, aleşii noştri pe care noi i-am votat, acordând toată încrederea noastră, crezând că vor face tot ceea ce este mai bun cum au promis, pentru noi.


Niciun comentariu: