vineri, 31 ianuarie 2020

Rețeta unei relații reușite


Am întâlnit persoane zicând că ea, sau el a fost iubirea vieții mele, numai că din orgoliu, sau dintr-un cuvânt nespus s-au despărțit.
Aceste persoane rămân cu un gol imens în suflet, pentru că nimeni și nimic nu a reușit să umple acel gol rămas.
Aceste persoane de multe ori fac greșeala de a căuta într-un alt partener acea mare iubire, acea persoană pe care a iubit-o enorm, fie că asemănare fizică cu aceea, fie printr-un comportament ce-i face să-și amintească de acea persoană dragă.
Câți dintre noi nu am remarcat acest comportament ciudat zic eu, de a face comparație între persoana pierdută și cea prezentă.
Mulți fac reproșuri prin vorbe zicând, că fosta iubire așa făcea, tu nu faci așa, sau a avut calitățile pe care persoana respectivă nu le are.
Aici este greșeala enormă, pentru că fiecare persoană este diferită, are frumusețea și caracterul personal ce atrage ca un magnet o altă persoană. Niciodată nu se face comparație între fosta iubire și actuala iubire.
Fiecare poveste de dragoste are un alt început și datorită personalității fiecăruia diferă de la caz la caz.
Nu vom reuși să avem o relație stabilă dacă reproșăm tot timpul lucruri și însușiri, pe care ca o amprentă fiecare om o are diferită. Fiecare reacționăm diferit. Unii știu să iubească, să dovedească și prin fapte nu numai prin vorbe, iar unii nu se știu exterioriza chiar dacă țin la aceea persoană, sau nu vor.
Dacă observăm că avem multe lucruri diferite cu partenerul decât în comun, mai bine fiecare își urmează drumul, căutând o altă persoană ce îndeplinește anumite caracteristici, așteptări și avem mai multe lucruri în comun cu aceasta.
Dragostea este să te pui pe planul secund fără să aștepți ceva în schimb.
O relație reușită se bazează pe sinceritate, iubire, dăruire, înțelegere, respect, fidelitate și foarte multă comunicare.
Trebuie să ne cunoaștem partenerul la fel de bine ca pe noi înșine, să știm ce visuri are, care sunt lucrurile care îi plac și ce îl deranjează.
Este totodată foarte important să fim foarte sinceri și deschiși din prima clipă, altfel riscăm să provocăm dezamăgiri, pentru că mai devreme sau mai târziu vei da față în față cu trecutul și este mult mai bine ca partenerul să cunoască trecutul tău.
Foarte mulți din păcate realizează cât de importantă a fost acea persoană din viața lui după ce a pierdut-o din diferite motive. Și mai apoi realizează acest fapt când e prea târziu, sau din prea multă mândrie uită să rostească acele cuvinte magice ce ar putea salva relația.
Mulți îș-i pierd partenerii din cauza infidelității.
O relație în care ști că partenerul a călcat strâmb nu v-a mai funcționa, datorită faptului că nu poți trăi cu frica de a fi înșelat și a doua oară.
O relație care se bazează pe neîncredere, suspiciune, frică și teroarea de a nu-l pierde, nu mai este o relație normală, aceasta în cele din urmă devine un coșmar, din cauza căreia foarte mulți devin frustrați, depresivi și riscă să nu mai aibă încredere în nici într-un alt partener, devenind foarte geloși din prea multă dragoste.
Este foarte important să apreciem persoana de lângă noi, să-i oferim timp din timpul nostru și chiar dacă este greu, trebuie să comunicăm, să învățăm să ne deschidem sufletele și să spunem oricât ar fi de greu, ce nu ne este comod, astfel vom învăța să iubim chiar și cu defecte partenerul de viață. Să nu uităm că pentru a primi trebuie să și oferi, să oferi siguranța necesară prin care persoana de lângă tine să știe că este cel mai important lucru din viața ta! Să îi oferi credibilitate că în relația voastră nu există o a treia persoană, și să se simtă comod în această relație fără frica de a fi înșelat!
Ca să eviți neplăcerile trebuie să te gândești mai întâi dacă ție ți-ar place ca persoana dragă ție să facă la fel. Trebuie să te pui în locul celeilalte persoane și mai apoi să acționezi.
Să înveți să iubești așa cum ai vrea să te iubească pe tine servind drept exemplu demn de urmat.
Dacă reușești toate acestea, vei avea o relație demn de invidiat. Iar dacă reușești, să nu te miri dacă te vei trezi cu întrebări din partea altora și totodată să trebuiască să le explici, cum de ai o relație atât de reușită și care este rețeta?!


Niciun comentariu: