sâmbătă, 1 februarie 2020

La ce nivel suntem față de restul lumii?!


Suntem de-a dreptul îngroziți la ideea ca în viitor vom ajunge mai rău ca în zilele noastre.
Suntem furioși pentru că tinerii din ziua de azi nu primesc o educație cuvenită în școli datorită faptului că statul nu alocă bani suficienți pentru învățământ, cadrele didactice nu sunt bine plătite.
Suntem manipulați de oameni care habar nu au ceea ce înseamnă învățământ și fac programe școlare și care în loc să îi pregătească pe copii pentru viață îi învață despre tot dar de fapt nimic.
Este un sistem defectuos conduși de oameni incompetenți.
Din cauza unui program defectuos din învățământ copii părăsesc băncile școlii debusolați, dezorientați cu multe cunoștințe pe care sigur nu le vor folosi vreodată în viață.
Stresați și epuizați devin irascibili și cu mii de întrebări la care bineînțeles nu își găsesc răspunsul ajungând pe diferite rețele de socializare unde caută ce înseamnă normal viața.
Acolo găsesc nenumărate opțiuni unde se încurcă și se dezorientează mai mult devenind confuzi nesiguri pe ei, fără un țel anume.
Încă de mici ei conștientizează că pentru a avea un trai mai bun trebuie să câștige mulți bani, dar faptul că câștigarea unor salarii decente nici pe departe nu este atât de ușor cum ar spera, în ciuda faptului că termină o facultate nu au un viitor în această țară.
Mulți ajung maturi aleg să nu muncească pe bani puțini, alții mai descurcăreți își iau inima în dinți și cu o oarecare frică de necunoscut pleacă în alte țări să-și poată susține familia financiar și pentru un trai mai bun.
Dar de ce nu am putea și noi să urmăm exemplu bun al altor țări. De ce suntem atât de mândrii de a accepta ajutor și de a colabora cu alte țări dezvoltate.
Astfel batem pasul pe loc și vom ajunge mult mai rău ca în țările subdezvoltate.
Ne întrebăm cât putem fi de proști să acceptăm să ne fie manipulată nu numai viața noastră ci și a copiilor noștri de niște neștiutori fără pregătire suficientă în a lua decizii corecte în ceea ce înseamnă viitorul nostru al tuturor.
Suntem sătui de promisiuni deșarte.
Suntem disperați că cei care știu și au cunoștințe, sunt nevoiți să se valorifice peste hotare.
Am ajuns așa pentru că le-am permis prin evitarea participării la vot.
Le-am încredințat viața noastră în mâinile celor mânjiți de mite, și furt să hotărască și să decidă asupra sorții noastre.
Unii oameni în vârstă ne-au vândut pentru niște mici, găleți și bunuri materiale viitorul pentru care sunt direct răspunzători. Oameni dezinformați ușor manevrabili ne-au pecetluit viețile.
Din păcate suntem aici pentru că așa merităm, pentru că noi am lăsat asemenea grozăvii să se întâmple.
Pentru că chiar dacă am văzut ce se întâmplă am preferat majoritatea dintre noi să nu mișcăm un deget pentru a preîntâmpina oroarea ce s-a declanșat.
Trebuie să ne schimbăm prima dată pe noi înșine, mentalitatea noastră și felul de a gândi și să devenim mai pozitivi, prin a face mai puțin rău de a fi mai buni, nu numai cu cei apropiați ci și cu aproapele nostru.
Trebuie învățată munca în echipă de a ne susține intelectual cât și moral, a ne ajuta de a deveni oameni și de a ne comporta omenește într-un singur cuvânt.


Niciun comentariu: