duminică, 2 februarie 2020

Talent și artă în desen


La câțiva pași de centrul orașului Reghin se află Școala de Muzică, clădire cu trăsături vechi ce dă semn că datează de mulți ani și mai exact din data de 1 octombrie 1958.
A primit mulți tineri talentați și cu înclinații spre un instrument muzical.
Profesori pricepuți care cu mare calm și răbdare învață pe micii muzicieni tainele și secretele instrumentelor muzicale.
Puțin știu că în clădirea din curtea din spate al școlii ascunde micii artiști cu talent pentru desen, sub îndrumarea profesorului Bartha Lehel.
Săptămânal copii fac pași mărunți și își înbunătățesc imaginația și își perfecționează măiestria de a desena.
Sunt foarte mulți copii talentați, ei aici își dezvoltă simțul pentru frumos, iar unii dintre ei desenează la un nivel destul de înalt pentru vârsta lor.
Unii dintre ei visează să devină arhitecți, alții designeri de modă, iar o parte dintre ei doresc să rămână și să își perfecționeze îndemânarea pentru desen.
Copii vin cu mare bucurie aici, de și uneori sunt obosiți după programul școlar ei aici se relaxează și vin cu mare drag la orele de desen pentru că aici se regăsesc.
Fiica noastră cea mică merge regulat la orele de desen. Îi plăcea de la o vârstă fragedă să deseneze așa că am îndrumat pașii ei spre această artă al frumosului.
Ea este printre cei care vor să urmeze o școală de artă în domeniul desenului unde să își perfecționeze vocația.
Aici am atașat câteva poze ce conțin desenele elevilor, iar accesând pagina oficială de Facebook al fiicei noastre Vaida Gyopár Orsolya, unde puteți admira și desenele ei.
Sunt bineveniți toți cei care iubesc muzica și de ce nu domeniul artelor plastice. Orele se țin după programul școlar, iar în vacanță nu se țin ore de desen.
La sfârșit de an școlar, mai exact în luna iunie al fiecărui an cele mai reușite desene vor fi expuse în sala mare al Casei de Cultură ''Eugen Nicoară'' din Reghin, unde vor putea fi admirate de vizitatori.
Micilor artiști le urăm mult succes!!!


Niciun comentariu: