sâmbătă, 1 februarie 2020

Televiziunea, manipulare și o afacere de succes


Foarte mulți dintre noi am constatat că privind prea mult la televizor avem impresia că în loc să ne relaxăm simțim că din contră ne simțim mai irascibili și mult mai dezamăgiți.
Dezbaterile politice ce ne lasă un gust amar și nu fac altceva decât să crească popularitatea posturilor de televiziune nicidecum nu își găsesc rezolvare ci mai degrabă este o manipulare în masă a populației și o mascaradă la cine ce poate îi cât îl duce gândirea.
Nici măcar divertismentul nu mai este ce a fost. Nouă personal ni se pare o mascaradă tip circ de doi bani.
Dacă vizionăm un film nu există să nu conțină cel putin 30 de minute reclame. Tot ce nu este de calitate se promovează de cele mai multe ori agresiv încercând să convingă că este cel mai bun produs.
Ne amintim ce emisiuni plăcute și acaparante erau mai ales de sărbători, în cumpăna dintre ani și în primele zile ale anului. Îți era mai mare dragul să te delectezi urmărind aceste emisiuni. Aveau un conținut ce era adresat pentru toate vârstele, iar emisiunile de divertisment ne făceau să râdem cu lacrimi.
Mai nou totul este o mascaradă de tip alba-neagra, jucându-se cu bieții oameni, prin încercarea prezentării unor câștiguri fabuloase în ambalaj frumos colorat ce este de fapt o minciună gogonată și în spatele acestor jocuri câțiva devin putrezi de bogați pe spatele celor creduli, ce de cele mai multe ori sunt capabili să-și dea chiar și ultimii bănuți unor iluzioniști fără scrupule.
Acum avem o grămadă de televiziuni și după cum ați observat probabil și dumneavoastră fiecare în parte are culoare politică. Susțin și țin cu o anume culoare politică ne fiind de încredere și răstălmăcesc și informează distorsionat anumite știri manipulând astfel o bună parte din populație.
De cele mai multe ori și la știri nu vezi altceva decât omoruri, tâlhării etc.
Unele posturi tv de muzică încurajează nu calitatea ci cantitatea încurajând deseori soliști care se remarcă nu prin voce ci prin goliciunea arătată în clipuri. Se chinuie să atragă atenția asupra lor și cerșind astfel vizionări cât mai multe.
Trăim o lume în care minciuna este adevăr și adevărul este minciună. O lume când oamenii sunt folosiți și obiectele iubite.
Ura și fala depășește orice limită iar oamenii cu suflet cald sunt luați de fraieri respinși ca niște ciudățenii ce ies din tiparele zilelor noastre.


Niciun comentariu: