sâmbătă, 1 februarie 2020

Anotimpurile


Primăvara ni se pare cel mai frumos anotimp, datorită faptului că aduce renașterea naturii, pomii îmbracă straie de sărbătoare cu flori împodobite. Îți este drag să te plimbi, iar razele soarelui parcă te mângâie cu razele lui calde, iar vântul adie și se joacă parcă cu părul nostru.
Păsările se întorc din țările calde și totodată trilul ce umple văzduhul parcă și ele se bucură de peisajul ce ni se desfășoară în fața ochilor.
Primăvara parcă și oamenii sunt mai pozitivi, mai fericiți, observând că zâmbesc mai mult iar datorită faptului că zilele cresc, petrec mai mult timp în aer liber plimbându-se prin parc sau pur și simplu ieșind cu copii în parcurile de joacă.
Vara are și ea farmecul ei și partea cea mai placută este perioada de vacanță și concedii, perioadă când se organizează excursii sau de ce nu petrec mai mult timp cu familia sau adoleșcenții cu prietenii.
Plimbându-ne și noi la rândul nostru prin parc sau pur și simplu trecând pe stradă, remarcăm cu mare plăcere că ne salută inclusiv oameni pe care nu îi știm îndeaproape. Oameni cu care ne-am întâlnit în controversatele dezbateri pentru orașul nostru. Tinerii chiar ne recunosc ceea ce este un sentiment plăcut, iar prin acest gest înseamnă a comunica și de a transmite gânduri pozitive.
Toamna la fel este fermecătoare, ca printr-o vrajă transformă mantia verde crud a copacilor în nuanțe de galben ruginiu, roșu și cu nuanțe de maro ca un pictor priceput dând un aspect de multicolor al întregii naturi.
Toamna în schimb datorită faptului că predomină mai mult ceața, frigul, ploaia și bruma pare puțin mai sumbră. Iar faptul că zilele devin mai scurte nu mai avem așa mult timp să ne plimbăm în natură. Totodată școlile deschid porțile iar clopoțelul până acum tăcut răsună voios semn că a început un nou an școlar și datorită acestui fapt și copii sunt mai ocupați cu teme și învățat, rămânându-le tot mai puțin timp pentru joacă.
Zilele devin din ce în ce mai reci astfel petrecem mai puțin din timpul liber în natură rămânând să petrecem mai mult timp în căldura casei.
Cu pași înceți dar siguri ne apropiem și de iarnă când natura adoarme fiind acoperită de o mantie albă în urma ninsorilor căzute iar animalele intră în hibernare. Nici păsărelele nu mai ciripesc parcă le-ar îngheța și lor glasul totul fiind cuprins de o liniște deplină.
Doar pe ici colo mai observi câte o vietate mai ales păsărelele care rămân în timpul iernii acasă.
Râsetele copiilor de pe derdeluș sunt înlocuite tot de liniște, viața reală fiind încet încet înlocuită de lumea virtuală. Aici găsesc jocuri, prieteni, amici cu care să împartă anumite experiențe din viața reală și știrile din lumea virtuală ce a devenit un obicei nesănătos.
Noi preferăm să ascultăm muzică sau să scriem, tot ce gândim că ar fi important și de ajutor, adică din experiențele noastre trăite, constatate și concluziile pe care le tragem din viața de zi cu zi.
Probabil mulți se gândesc că toate acestea sunt scrise în zadar!
Noi nu credem acest lucru, am primit chiar și reacții pozitive chiar și de peste hotare de la cei care nici măcar nu cunosc prea bine limba română, dar au făcut efortul de și-au tradus articolele pentru a le putea înțelege și ne-au felicitat pentru că din punctul lor de vedere au dobândit niște experiențe și informații noi ce nu le găsești pe orice blog și poate nici măcar în viață. Ne-au încurajat chiar zicând că ne urmăresc cu interes și că ne-au salvat blogul în lista lor, la favorite.
Numai pentru acest lucru zicem că a meritat efortul și merită să scriem și să împărtășim din trăirile și experiențele noastre de viață. Nu pentru altceva scriem ci din plăcere cu pasiune și pentru simplul fapt că suntem apreciați.


Niciun comentariu: