sâmbătă, 1 februarie 2020

Fii tu însuți, urmează-ți visul și transformă-ți viața


Mențineți-vă sufletul pur, tânăr și inima curată și îndrăzniți să străluciți ca soarele de primăvară.
În zilele noastre sunt una dintre cele mai mari provocări și totuși trebuie să rămânem mereu deschiși nouă, apropiaților, lumii. Rămâi o primăvară toată viața.
Este vital să îți ții sufletul așa încât să răspândească lumina fără însă să lași acea lumină umbrită de norii întunecați de caractere și sufletele hidoase care nu vor altceva decât să îți acopere lumina pură pe care o emani prin bunătate, corectitudine, dreptate și tot ceea ce în ziua de azi a devenit anormal.
Nesimțirea, înșelăciunea, corupția, hazardul a devenit o modă tot mai îmbrăcată iar nepăsarea față de aproapele nostru a devenit oarecum normal.
Trăim o eră în care mediocritatea, fățărnicia, fudulia și invidia a atins cote alarmante.
Este o provocare să fii tu însuți, respectuos, iubitor, cu cei șapte ani de acasă pentru că aceste însușiri au devenit o ciudățenie un lucru, ceva ieșit din comun.
În ciuda faptului că vei fi privit ca un ciudat îndrăznește să fii tu însuți în lumea asta tulbure unde lucrurile sunt iubite iar oamenii folosiți.
Trebuie să fim tari și să nu ne lăsăm manevrați.
De asemenea nu există om perfect iar tot ceea ce este făcut de noi nu va ține o eternitate. Fie el program, emisiune, mașini, electrocasnice, legi.
Mereu vor exista mici portițe și vor avea un potențial risc de a se putea strica, virusa, de a nu se respecta anumiți termeni și condiții etc.
Nici de greșeli nu trebuie să ne fie rușine ele aparțin trecutului. Iar acest lucru ne ajută să evoluăm, să ne întărim, să avem o altă perspectivă mai bună asupra unor lucruri. Devenim mai dârzi și dacă suntem deștepți învățăm și din greșelile altora să evităm aceste coborâșuri riscante, care pentru a le îndrepta trebuie să parcurgem un drum prea anevoios, abrupt, rigid și riscant care de cele mai multe ori nu au un final fericit.
Nici trecutul nu este rușinos, el te va îndruma, povățui să nu faci sau să nu repeți aceleași greșeli. El te va sfătui cum și spre ce direcție să-ți îndrepți pașii să obții ceva mai bun, să te îndrepți spre ceva bine meritat aducând sacrificii, renunțând la vechile concepții, idei și de ce să nu recunoaștem că nu odată am dus bătălii grele cu proprii noștri “demoni” care pentru unii s-a terminat abandonând lupta căzând înapoi și regretând pașii făcuți, sau în cazuri fericite triumfând și accelerând mersul pentru ceva mai bun și bine meritat pentru noi.
Important este să nu staționăm niciodată prea mult în trecut, retrăind mai mereu vechile eșecuri și să nu ne plângem de milă. Amintiți-vă și mai ales să nu uitați de unde ați pornit ce ați dobândit. Dacă sunteți mulțumiți de ceea ce ați realizat și unde ați greșit și să nu comiteți aceleași pași greșiți.
Cel care a fost încercat de viață are o experiență mai mare o "școală a vieții" decât cel care trece ca peștele prin apă, primind totul de-a gata.
Este vital să-ți asculți mereu vocea interioară pentru că el lucrează ca un radar ce depistează eventualele obstacole. Ascultă mereu de inima ta și nu vei regreta niciodată.
Preferă să fii luat de fraier pentru că ești bun dând peste nas finuț ca să le dai de înțeles că caracterul este una iar comportamentul ți-l modelezi după situație!
Preferă să poți dormii liniștit pe perna ta decât să ai coșmaruri și regrete în ceea ce ai fi putut face dar nu ai făcut ignorând presimțirile, glasul inimii și împărțind problema în mai multe feluri cu creierul căzând în capcana gândurilor ce s-ar putea să se transforme într-o capcană a unui cerc vicios al gândirii și acționând ca un robot fără simțuri și suflet!
Să nu risipim momente pe care le-am putea regreta ulterior. Să realizăm că doar o viață avem de trăit iar momentele importante pe care le-am lăsat să scape printre degete ele nu se mai întorc.
Nu-ți transforma viața într-o rutină a muncii bucură-te de fiecare minut petrecut cu cel drag, cu cei dragi și mai ales bucurați-vă de lucrurile și gesturile mărunte pentru că ele aduc fericirea.
Degeaba așteptăm să se întâmple lucruri mari care în fond sunt nesemnificative ignorând gesturile și lucrurile mici care este izvorul nesecat al lucrurilor pozitive care acționează ca o baterie, te încarcă cu energie pozitivă dându-ți puterea să lupți pentru noi țeluri și să simți că este pentru cine și ce să te zbați și că merită efortul depus.
Acționând contrar vom deveni niște specimene de oameni fără suflet și viață, care vom acționa aidoma unor roboți programați, casă fără bucurii, fără satisfacții epuizându-ne fizic și psihic demoralizați, anxioși, deprimați și veșnic nemulțumiți plini de ură și invidie în suflet pentru tot ce mișca și zboară.
Amintiți-vă că nimic nu este etern și nu ducem nimic cu noi pe cealaltă lume doar amintirile și bucuria din suflet, dragostea cea fără de margini.
Din experiențele proprii să împărtășim și semenilor noștri să fim un ceas deșteptător pentru ei și să le trezim simțurile și importanța felul, modul în care gândim pentru că este foarte important modul de gândire.
Prin felul în care gândim creăm lucruri pozitive sau negative și le atragem în cele din urmă.
Fiți pozitivi, radiați ca un soare de primăvară, ascultați de vocea voastră interioară.
Nu vă lăsați vocea interioară acoperită de vocea altora și nu în ultimul rând iubiți-vă mult!!!


Niciun comentariu: