joi, 30 ianuarie 2020

Suntem pregătiți de sacrificiul suprem?!


Pentru a obține ceva trebuie să renunți la ceva.
De multe ori ezităm să renunțăm tocmai din faptul că jertfa ar fi prea mare, iar acel lucru nu merită un sacrificiu atât de imens.
Ori ce vis, realizare îș-i cere jertfa lui.
O carieră strălucită este visul oricui, dar nu toți sunt dispuși să-și jertfească tinerețea sau familia pentru acest țel.
Așa cum nici cei care și-au clădit o carieră nu renunță la fel de ușor la ea pentru a deveni familiar.
Cei care sunt familiști nu sunt dispuși să-și distrugă fericirea și căsnicia pentru o idilă de moment și ireală.
Indiferent de vise, dorințe, gesturi tributul plătit este uneori dureros. De aceea trebuie să ne acceptăm limitele ca mai târziu să nu avem de suferit.
Este bine să asculți de intuiție și de vocea interioară și să te mulțumești cu ceea ce ai.
Trebuie să te gândești că foarte mulți visează, și își doresc cu desăvârșire să aibă ce ai tu, dar nu pot să-l obțină pentru motivul că, nu pot să dea sau să ofere mai mult!
Aici mă refer la înțelegere, armonie, dăruire, dragoste, sinceritate, fidelitate etc.
Sunt persoane care conspiră la ce ai tu și ar face ori ce le stă în putere să cobori de pe drumul drept, pentru dezbinarea armoniei dintre cupluri. Recurgând la tot felul de șiretlicuri și planuri diabolice pentru aș-i vedea realizat visul.
Pentru astfel de oameni nici un preț nu e prea mare ne având nimic, nu pierd nimic. Au doar de câștigat și totodată obțin o satisfacție imensă datorită planului lor bine pus la punct.
Dacă suntem dispuși să discutăm ori ce detaliu cu persoana dragă nouă, ne existând nici un secret și relația bazându-se pe seriozitate, fidelitate, respect atunci totul se rezolvă pozitiv.
Trebuie să comunicăm, să spunem lucrurilor pe nume. Să discutăm despre dorințele, așteptările, visele chiar și cele mai ascunse cu partenerul de viață.
Într-o relație care se bazează pe sinceritate, respect, comunicare, nu ai surpriza ca prin acumularea a multor diferențe de opinie să riști să se răcească relația voastră.
Trebuie să înveți să asculți, și să accepți și un alt punct de vedere și să cădeți amândoi la comun acord chiar și prin dezbaterea unor teme delicate.
E nevoie să îți sacrifici timp din timpul tău și să acorzi atenția cuvenită și relației voastre.
Dacă însă nu ești destul de sincer și ascunzi lucruri delicate riști să fi înțeles greșit și să cazi într-o capcană periculoasă și anume un cerc vicios din care s-ar putea să nu mai ai cale de ieșire.
Spun asta pentru că odată ce nu ești sincer și ai mințit riști să uiți ce ai susținut și astfel automat vei fi descoperit prin faptul, că vei susține un alt adevăr.
Spunând adevărul nu trebuie să reții nimic, astfel nu riști să dezlănțui un conflict ne plăcut.
Dacă taci și ții în tine se va observa după o schimbare de comportament, că ceva nu este în regulă cu tine, devii ușor irașcibil, stresat, din cauza că singur cu siguranță nu vei găsi o cale de ieșire din acea situație devenind chiar o povară, producând adevărate frustrări și mustrări de conștiință.
Chiar dacă este greu să acceptăm, trebuie întotdeauna aleasă calea sincerității. Totodată trebuie blocată aproprierea unei astfel de persoane care intuitiv simțim că nu are gânduri curate!
Multe cupluri ar fi și acum împreună dacă nu ar fi dat curs unor tentații, fantasme ne reale sau plăceri de moment, pe care le-au regretat în cele din urmă.
Au sacrificat tot ce aveau mai bun, ne conștientizând pe moment și căzând pradă tentațiilor.
Nu aceia vor distruge relația ta care încearcă acest lucru, ci acea parte care le dă ocazia să se întâmple acest lucru.
Din păcate mulți trăiesc și se confruntă cu astfel de probleme, doar că uită un lucru, înșelatul nu este o greșeală, este o alegere!
Majoritatea trăiesc aceste drame ne având curajul să pună capăt acestor chinuri.
Din prea multă iubire unii iartă, iar din această cauză vor trăi cu acea frică a faptului că ori când se poate repeta, este întrebare numai de timp.
Opinia mea ar fi, dacă cei care se cunosc atât de bine pe sine însuși și știu că nu pot trăi prin statornicie și fidelitate să nu-și întemeieze familii.
Liberi și independenți fără să le ceară cineva socoteală îș-i pot trăi propriile vieți, fără să chinuie niște suflete ne vinovate!


Niciun comentariu: