sâmbătă, 29 februarie 2020

Dragostea în adevăratul sens al cuvântului


Dragostea adevărată, cum o recunoaştem? Cum facem diferenţa între pasiune şi dragostea adevărată?
Iată câteva răspunsuri: dragostea adevărată este atunci când te simţi atras de persoana iubită în totalitatea ei.
Când reuşeşti să vezi dincolo de ambalajul fizic.
Când te pierzi în privirea ei în încercarea de a-i citi gândurile.
Când îi vezi şi calităţile dar şi defectele, dar le accepţi şi hotărăşti să trăieşti cu el fără a încerca să le schimbi.
Când reuşeşti să faci echipă cu partenerul tău completându-vă reciproc cunoştiinţele, când deveniţi complici care se susţin şi se sprijină în orice condiţie, necondiţionat de vreun fapt.
Când învăţaţi să faceţi lucruri împreună, găsiţi cu calm rezolvarea situaţiilor dificile de orice gen, comunicând şi exprimându-vă sentimentele, temerile şi convingerile.
Când aveţi răbdare să vă cunoaşteţi şi să vă înţelegeţi scriind împreună propria voastră istorie, atât binele celuilalt, cât şi satisfacerea dorinţelor sale devin mai presus decât ale tale. Chiar dacă asta implică sacrificii şi renunţări.
Când te simţi bine şi confortabil în sânul relaţiei voastre, ştiind că eşti protejat, iubit şi acceptat.
Când oferi şi primeşti stabilitate şi securitate fără teama de a fi părăsit, abandonat la greu.
Te simţi liber să fii tu însuţi, pentru că dragostea nu te îngrădeşte şi nu-ţi taie aripile. Ba din contră te încurajează şi te susţine indiferent de situaţie.
Atunci când oferi încredere şi ţi se răspunde în acelaşi mod, legaţi printr-o prietenie reală şi te simţi în stare să-ţi pui sufletul pe tavă, fără teama că vei fi rănit.
Când îţi permiţi să-ţi exprimi sentimentele, nevoile, durerile şi cele mai intime trăiri având certitudinea că nu vei fi judecat şi pedepsit.
Când împărtăşiţi acelaşi sistem de valori, interese comune şi planuri de viitor, respectând totodată diferenţele de personalitate.
Ca să vă iubiţi nu-i nevoie să fiţi la fel sau asemănători.
Puteţi fi total diferiţi atâta vreme cât nu uitaţi valoarea respectului unul faţă de celălalt.
Puteţi amesteca apa şi uleiul, iar emulsia creată va da o savoare deosebită relaţiei voastre.
Adaugă acestor cerinţe pasiune în cantităţi mici cât să întreţii flacăra iubirii fără să ardă prea repede şi veţi obţine dragostea adevărată.
Este mai greu de dobândit dar este mult mai trainică şi durabilă decât vâltoarea pasiunii trecătoare.
Investiţi mai mult suflet şi obţineţi înzecit iubirea ce o oferiţi.
Dragostea aduce fericire, linişte şi împlinire în timp ce pasiunea este tumultuoasă şi aduce cu sine neîncredere, insecuritate, deziluzii şi decepţii.
Depinde de voi ce căutaţi!


luni, 3 februarie 2020

La mulți ani viața mea


Iată un nou an a trecut și a sosit din nou cea mai frumoasă și importantă zi și anume ziua ta de naștere.
Cu toții se străduie să îți ofere cea mai plăcută surpriză sau cadou, așa că și eu la rândul meu încerc prin intermediul acestor banale rânduri să îți urez tot ce este mai bun pe lume, tot binele ce poate un om să își dorească multă sănătate și totodată îți doresc să te ocolească tristețea, supărarea și alte neplăceri ce umbresc zilele însorite ale vieții.
Dacă aș-i avea o floare pentru fiecare clipă în care m-am gândit la tine, m-aș plimba într-o grădină de flori imensă.
Dragostea și grija ce o dăruiești în jurul tău să îți fie răsplătită din plin, cu multă căldură și împlinire sufletească.
Fii fericit și bucură-te de fiecare moment al vieții folosindu-te de toate clipele ce îți sunt dăruite alături de cei dragi.
Dragostea, fericirea și norocul să te însoțească pretutindeni. Chiar dacă viața uneori nu este așa cum ți-o dorești încearcă să te bucuri de micile daruri ale ei ce ți le oferă cu mare zgârcenie pentru că viața din păcate nu este roz după cum bine știi.
Creează în fiecare zi o capodoperă folosind toate culorile vieții. Pentru tot ceea ce ai încercat și nu ai reușit, pentru tot ceea ce ai construit dar s-a năruit, pentru tot ce ai căutat în zadar dar nu ai găsit. Azi este ziua în care mai mult ca oricând trebuie să crezi în îndeplinirea dorințelor, este ziua în care trebuie să crezi în minuni.
Ai mai adăugat un trandafir în buchetul vieții, iar noi îți dorim să pui mulți trandafiri de acum înainte, să fii vesel și să te bucuri de fiecare clipă pe care o trăiești.
Să nu uiți că ești un om minunat și deosebit de iubitor, iar eu mi-aș dori să rămâi la fel chiar și cu trecerea anilor să rămâi primul meu gând dimineața și ultimul meu gând seara. Iar eu te iubesc pe zi ce trece mai mult datorită faptului că mi-ai dovedit fidelitate, înțelegere, răbdare, iubire nemărginită multă atenție și timp din timpul tău. Eu îți dăruiesc toată dragostea mea și afecțiunea, răbdarea, fidelitatea, timpul, brațul și umărul meu de care să te sprijini când obosești, oferindu-ți siguranța și căldură sufletească ce să te întărească în momentele de deznădejde.
Îți mai doresc ca timpul să nu-ți șteargă zâmbetul și să nu-ți pierzi caracterul vioi și mereu pus pe șotii. Te iubesc așa cum ești, să nu te schimbi niciodată!!!
Bucuria vine din lucruri mărunte iar liniștea din suflet, căldura din inimă.
Totodată îți doresc să găsești ceea ce te face cu adevărat fericit și să ai norocul să-l poți păstra. LA MULȚI ANI VIAȚA MEA!!!




duminică, 2 februarie 2020

La ce să ne așteptăm în noul an


Anul care urmează va fi un an spre împlinirea dorințelor ce le-am sădit în acest an.
Ultima fază de Lună nouă se va afla în decembrie.
Alegeți atenți, după importanța și încercați să le scrieți pe o hârtie după cum vreți, în ce fel vreți să se întâmple, sau să materializeze visele.
Cereți ce este mai important prima dată, sănătatea ca să vă puteți bucura de restul dorințelor.
Unde este sănătate este putere de a munci, de câștig și a te bucura de viață.
Bucurați-vă de lucrurile mărunte pentru că aceste lucruri mici aparent neînsemnate, un gest frumos, un zâmbet, empatia față de semenii noștri înseamnă mai mult decât vă imaginați.
Folosiți cuvintele cu foarte mare atenție, pentru că în momentul în care dialogați trimiteți o vibrație către univers.
Sunt multe momente, în care deși nu realizăm, putem construi sau distruge cu cuvintele.
Nu vă jucați cu cuvintele, nu adresați și nu alimentați gânduri false pe care unii în momente vulnerabile să le iei ca atare.
Nu vă jucați cu mintea oamenilor pentru că și acest lucru poate fi o karma.
Am constatat că unii, de și nu simt ceea ce zic alimentează cu false speranțe pe alții.
Este foarte frumos să te adresezi cu cuvinte prietenești dar este deosebit de grav să te adresezi cu iubire către cineva și să nu simți acest lucru.
Eu nu judec pe nimeni, doar atrag atenția asupra unor gesturi care nu le consider corecte.
Unii te vor percepe ca un om care te joci foarte ușor cu cuvintele, ne mai având încredere în ceea ce simți cu adevărat, iar din partea altora te vei trezi cu reproșuri ei te vor percepe o dragoste neîmplinită.
Cuvintele au o putere magică ele declanșează anumite vibrații și să nu ai ghinionul să fie un ceas sau un timp magic când faci acel gest nesăbuit și să te trezești cu repercursiuni nu tocmai plăcute pentru tine.
Cifra numărul doi este un simbol mistic în sine poate însemna 1+1 adică un cuplu.
În semnele mistice mai poate însemna fi echilibrat, nu jongla având gânduri și gesturi negative, confuzie mentală, de a sta cu mâinile încrucișate pentru a-ți proteja inima, de a fi în gardă, de a avea intuiția necesară de a preconiza un real pericol, decizii pentru doi, binele și răul yin și yang.
Mai avem și cifra zero 2020 ceea ce ne arată noi începuturi.
Deșteptarea din unele situații și curajul de a încheia niște situații din trecut sau trecutul apropiat, care nu ne mai este de folos de exemplu, situații toxice etc.
Pentru cei care au început dezvoltarea propriei persoane este un antrenament spre ce pașii vor urma să facem mult mai ușor sau mai greu.
Depășind acele bariere ce ne-au încălcat liberul arbitru și obstacolele pe care le-am depășit, a fost ca un antrenament înainte de concurs.
Va fi un an cu provocări, cu noi lecții de învățat. Depinde doar de noi cât de repede reușim să trecem peste acele provocări, cât timp acordăm unei nereușite, sau optați în a rămâne pozitivi și să o luați ca o lecție învățată.
Nimeni nu este perfect. Fiecare a trăit pe pielea lui suișuri și coborâșuri.
Toți avem misiuni de îndeplinit pentru că spiritul nostru să evolueze.
Luați lucrurile cum vin, iar dacă o dați în bară încercând să rezolvați unele situații sau dacă ați țintit prea sus alegând situații mai riscante trebuie să știți că mulți au dat-o în bară, chiar dacă nu recunosc aceste lucruri.
Important este să învățăm și din greșelile altora pentru că viața este prea scurtă ca noi să facem toate greșelile.
Este normal să simțim și să experimentăm simțiri precum furia, disperarea, durerea, neputința, ca să putem cataloga și asocia fiecare pas, gest greșit, iar acest lucru ne face să înțelegem mai mult aproapele și să putem fi mai empatici.
Apreciați și iubiți pe cei ce vă iubesc curat și sincer, necondiționat.
Nu folosiți măști, pentru că viața este o continuă provocare, nimeni nu se naște atotștiutor, acceptăte și iubește-te cu toate defectele tale pentru că, repet nimeni nu este perfect.
Nimeni nu este în măsură să ridice degetul spre nimeni pentru că fiecare om are propriile trăiri, propriile lecții învățate sau ne învățate, cu intensitatea trăită numai de el știută.
Nu judecați pe nimeni pentru a nu fi judecat, pentru că voi nu ați fost acolo sa înțelegeți toate trăirile și simțirile prin care trec unii.
Este important să fim empatici, să încercăm să fim mai înțelegători, mai buni pentru ca să creăm o lume mai bună.
Dacă nu putem face bine, rău să nu facem în nici un caz.
Cu pași mărunți dar siguri spre finalul anului viitor multe lucruri le vom vedea altfel prin experiențele de viață dobândite.

Iubiți-vă mult!

Citește mai mult aici: Ghid Pozitiv, ghidul tău zi de zi!




Să aveți credință


Rolul nostru pe pământ începe în momentul în care ne naștem. Fiecare dintre noi venim cu o misiune, sau mai bine zis avem scris în cartea vieții ce anume trebuie să facem prin scurta noastră vizită pe pământ.
Fiecare om este un pion ca și piesele de pe tabla de șah.
Fiecare om are rolul lui foarte bine stabilit în societate. Totul funcționează ca un mecanism. Fiecare piesă are rolul ei. Dacă o piesă se defectează și nu o înlocuim nu mai funcționează. Dar fiecare piesă de asemeni în acel aparat este original, dacă nu punem o piesă potrivită aceasta nu va funcționa, sau vor exista anumite erori ca de exemplu dacă se defectează un ceas, dacă nu pui piesa potrivită ceasul va întârzia, va rămâne în urmă sau v-a merge înainte ne arătând ora exactă.
Universul ne ajută și ne influențează pentru a ne găsi locul exact în societate pentru că nu toți putem conduce, sau nu toți putem deveni medici, filozofi etc.
Fiecare se naște cu un har pe care îl va descoperi dându-și seama prin faptul că fără să își poată explica îl atrage ceva cum ar fi desen, muzică, creații artistice sau pur și simplu îi place să se facă auzit prin faptul că știe foarte bine să se exprime. Știe exact ce și când trebuie să spună să se afirme, sau îl fascinează mașinile, motoarele etc.
Mulți dintre noi alegem o meserie care credem că este bună dar dacă nu o faci cu drag nu ai satisfacții. Apoi te trezești într-o zi că pur și simplu vrei altceva, că meseria pe care ai ales-o a fost insuflată de altcineva sau ai ales pentru că credeai că asta vrei.
Este foarte important în momentul în care vrem să aflăm ce vrem defapt să ne informăm în toate aspectele de ceea ce urmează să facem.
Să stăm liniștiți să ne relaxăm să încercăm să ne conectăm cu noi înșine și să fim foarte sinceri cu noi prin alegere.
Ne poate fi de folos ascultarea unor melodii ce ne plac, sau pur și simplu petreceți mai mult timp în natură ce vă ajută să vă limpeziți gândurile și să realizați o claritate a gândurilor și apoi să acționați.
De asemeni este foarte important să fim deschiși cu mintea pentru că cât trăim avem numai de învățat. Învățați din experiențele și greșelile făcute de voi sau de alții ca să nu repetați aceleași greșeli și să vă regăsiți într-un cerc vicios la un moment dat fără scăpare. Învățați să vă alegeți prieteni apropiați, doar care gândesc și au idei asemănătoare cu ale voastre sau de la care aveți numai de învățat.
Luați-vă un exemplu pe care vreți să îl urmați pentru ambiția lui în a realiza un lucru minunat sau pentru că este sigur pe el și știe exact ce vrea.
Învățați să comunicați, să fiți deschiși să ajutați pe cei care au nevoie chiar și cu o vorbă bună, o îndrumare, o susținere sau o îmbărbătare la un impas.
Nu condamnați pe nimeni după aparențe și nu vă ghidați după vorbe răstălmăcite care sunt spuse de unele persoane care nu au altceva de lucru decât să distorsioneze adevărul.
Iertați celor care va-au greșit cu sau fără voia lor indiferent dacă v-au cerut iertare sau nu.
Prin aceste acțiuni obțineți liniștea voastră realizând că fiecare suntem diferiți prin felul nostru de a fi și nu putem avea pretenția că cineva să gândească ca și noi. Suntem oameni care uneori greșesc cu sau fără voia lor, este felul nostru de a fi perfecți cu imperfecțiunile noastre. Fiecare este unic prin modul, felul de a fi și prin acest lucru ne deosebim noi ca oameni unii mai buni, mai blânzi, iertători iar alții opusul.
Universul și divinitatea nu ne va condamna pentru felul nostru de a fi, pentru că pe toți ne iubește, la fel, indiferent dacă suntem buni sau răi. Diferența de ceea ce obținem și ceea ce vrem este schimbată prin rezonanța trimisă universului prin acțiunile și deciziile noastre și prin acest lucru obținem pozitiv și atragem pozitiv sau transmitem numai negativ și obținem la fel numai negativ.
Niciodată nu vă luați după ce zice unul sau altul, nu vă luați după afirmații la adresa voastră sau de o imagine ne reală trimisă de alții, nu vă subestimați, ascultați de propria voastră intuiție pentru că voi știți cine sunteți și de ce sunteți în stare să realizați.
Nu decideți niciodată, sau nu luați măsuri pripite, ascultați-vă vocea interioară iar ea vă va ghida perfect în ceea ce trebuie să faceți. Ascultați mereu de vocea inimii apoi decideți cu mintea.
Dacă simțiți că între minte și inimă există o diferență de hotărâre mare, stați și regândiți lucrurile sau dacă nu puteți decide ce credeți că ar fi corect, cereți sfatul cuiva care este din afara cercului de cunoscuți sau prieteni, cineva neutru și care are pregătirea necesară să vă îndrume corect pentru a lua o decizie înțeleaptă pe care știți că nu veți regreta mai târziu.
Divinitatea ne-a creat perfecți după chipul și asemănarea sa și ne-a dat libera alegere în deciziile noastre. Noi suntem răspunzători în totalitate atât pentru decizia luată, cât și de acțiunea noastră.
Nu vă pierdeți niciodată încrederea în forțele proprii iar când simțiți că nu știți în ce parte să vă îndreptați spuneți o rugăciune cereți acel lucru de care aveți nevoie, iar universul și divinitatea vă va ajuta prin alții, sau printr-o idee strălucită ce vă vine în minte, sau o informație aflată din rețelele de socializare etc, iar pașii dumneavoastră vor fi îndrumați spre rezolvarea situației respective.
Este nevoie doar de credință, să credeți în voi, în univers și în divinitate. Fiecare om este frumos prin faptele sale, prin felul lui de a fi și este special în ceea ce întreprinde, creează și face.
Iubiți-vă mult.


Talent și artă în desen


La câțiva pași de centrul orașului Reghin se află Școala de Muzică, clădire cu trăsături vechi ce dă semn că datează de mulți ani și mai exact din data de 1 octombrie 1958.
A primit mulți tineri talentați și cu înclinații spre un instrument muzical.
Profesori pricepuți care cu mare calm și răbdare învață pe micii muzicieni tainele și secretele instrumentelor muzicale.
Puțin știu că în clădirea din curtea din spate al școlii ascunde micii artiști cu talent pentru desen, sub îndrumarea profesorului Bartha Lehel.
Săptămânal copii fac pași mărunți și își înbunătățesc imaginația și își perfecționează măiestria de a desena.
Sunt foarte mulți copii talentați, ei aici își dezvoltă simțul pentru frumos, iar unii dintre ei desenează la un nivel destul de înalt pentru vârsta lor.
Unii dintre ei visează să devină arhitecți, alții designeri de modă, iar o parte dintre ei doresc să rămână și să își perfecționeze îndemânarea pentru desen.
Copii vin cu mare bucurie aici, de și uneori sunt obosiți după programul școlar ei aici se relaxează și vin cu mare drag la orele de desen pentru că aici se regăsesc.
Fiica noastră cea mică merge regulat la orele de desen. Îi plăcea de la o vârstă fragedă să deseneze așa că am îndrumat pașii ei spre această artă al frumosului.
Ea este printre cei care vor să urmeze o școală de artă în domeniul desenului unde să își perfecționeze vocația.
Aici am atașat câteva poze ce conțin desenele elevilor, iar accesând pagina oficială de Facebook al fiicei noastre Vaida Gyopár Orsolya, unde puteți admira și desenele ei.
Sunt bineveniți toți cei care iubesc muzica și de ce nu domeniul artelor plastice. Orele se țin după programul școlar, iar în vacanță nu se țin ore de desen.
La sfârșit de an școlar, mai exact în luna iunie al fiecărui an cele mai reușite desene vor fi expuse în sala mare al Casei de Cultură ''Eugen Nicoară'' din Reghin, unde vor putea fi admirate de vizitatori.
Micilor artiști le urăm mult succes!!!


Credința este esențială!


Nu demult am vizionat un filmuleț în care o persoană mărturisea experiența ei trăită după ce a intrat în moarte clinică.
Am mai citit asemenea mărturii și experiențe trăite și de alții când erau în moarte clinică.
Important și ce am reținut din aceste mărturii și fiind amintite de toți este faptul că toți zic că au iesit din corpul lor pământesc, ca un spirit, din tunelul luminos, iar cei care au avut norocul să ajungă pentru puțin timp în rai îl descriu pe Dumnezeu cu o înfățișare asemeni nouă doar sclipitoare aurie și foarte înaltă, cu o voce blândă alături de el având îngeri.
Retrăirea momentelor și a faptelor rele și bune din viață.
Un lucru este cert există Dumnezeu indiferent cum îl numim noi sau alte popoare, există viață după moarte, există spirit.
Fiecare dintre noi primim mai multe daruri de la Dumnezeu cum ar fi: dragoste, bunătate, frumusețe, harul spre artă, afaceri, cultură etc. Fiecare dintre noi suntem unici prin felul nostru de a fi.
Fiecare om are rolul și importanța lui în societatea civilă și fiecare faptă a sa are repercursiuni asupra societății noastre ca și un șir de domino fără sfârșit.
De aceea este foarte important cum ne comportăm și ceea ce facem.
El ne-a dat puterea de a distinge binele de rău și puterea de a alege, a alege credința în Dumnezeu sau de a fi necredincios.
Noi oamenii ne îngreunăm și ne complicăm sau ne ușurăm traiul de zi cu zi.
Noi promulgăm legi și aici ne referim la cei ce ne conduc țara, dăm ordine, ne modernizăm, evoluăm prin tehnologie.
Pentru o lume și o viață mai bună pe pământ, noi suntem răspunzători direcți la tot ceea ce facem.
Chiar și un simplu cetățean exercitând dreptul lui de a vota sau de a nu vota are repercursiune pe întreaga țară, pentru că un singur vot poate să fie decisiv uneori.
Prin faptul că ajuți un sărac, sau pe oricine care are nevoie de ajutor, este și acest gest o influență asupra aproapelui tău.
De multe ori știți că trebuie implicare în a face bine, pentru a face rău ajunge nepăsarea și indiferența.
Niciodată nu faceți bine cuiva doar așteptând să vi se întoarcă binele, pentru că veți fi ajutați în altă parte de altcineva când veți avea nevoie.
Faceți bine pentru că așa gândiți să faceți bine și pentru că așa simțiți că trebuie făcut.
Acest gest se va întoarce înzecit la voi.
Este foarte important să ținem unii la alții și să nu fim indiferenți la tot ce ni-se întâmplă.
Numai împreună și prin schimbarea comportamentului și al mentalității vom crea o lume mai bună, mai sănătoasă.
Majoritatea dintre noi uităm cu desăvârșire de Dumnezeu când ne este bine, uităm să spunem măcar un Tatăl nostru pe zi, suntem invidioși, răutăcioși și narcisiști.
Dumnezeu este prezent pretutindeni și te ajută sau îți trimite ajutor indirect prin altcineva trebuie doar să îi ceri și să ai credință.
El nu îți va întoarce spatele nici în cele mai grele vremuri, îți va da putere să treci cu bine prin cele mai grele încercări și lovituri ale vieții.
Îndrăznește să crezi, să fi mai bun pentru a emana și trimite mai departe o rezonanță pozitivă asupra oamenilor.
Astfel lumea va deveni o lume mai bună!


Sănătatea înainte de toate


Sănătatea este darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să îl facă, cea mai prețioasă comoară și cea mai ușor de pierdut.
Trăim fără a ne gândi că ar avea rost să facem ceva pentru acest dar oferit de natură.
Încă, din copilărie i-am auzit pe bunici și pe părinți spunându-ne că sănătatea este cea mai de preț comoară a omului. Atunci n-am înțeles prea bine spusele lor, însă pe parcurs am ajuns la aceeași concluzie, dacă nu ai sănătate, nu te poți bucura de ceea ce te înconjoară. Nu poți vedea lucrurile în culori și nu poți să fii optimist.
Poți avea bani și averi, pentru că sănătatea nu poți cumpăra cu bani, nici măcar nu te poți bucura de ei. În acest caz banii nu au nici o valoare.
Să ne bucurăm de sănătate, de această supremă comoară și să fim atenți la ceea ce mâncăm ca să o putem păstra până la adânci bătrâneți, dacă putem.
Ideal ar fi să evităm consumul mâncărurilor de tip Fast food și semipreparatele cum ar fi mezelurile, consumul băuturilor răcoritoare create artificial, consumul excesiv de alcool, cafea, țigări.
În schimb se poate consuma legume și fructe pentru menținerea sănătății dumneavoastră.
Iată câteva idei ingenioase pentru a păstra organismul și organele vitale sănătoase. Atașăm acest videoclip ca un ghid ajutător și util în care putem urmării ce aliment să consumăm pentru un organism sănătos.
Sperăm să vă fie ca un ghid îndrumător ce vă poate călăuzi cu pași repezi pentru un corp ce funcționează în parametrii optimi.

Vizionare plăcută!




Paște fericit tuturor


Odată cu venirea primăverii sărbătorim nu numai renașterea naturii ci și a creștinismului prin Învierea Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Este cea mai importantă sărbătoare a creștinismului, pentru că prin patimile și sângele vărsat ne-a spălat pe noi păcătoșii de păcatele cele de veci și prin acest fapt am dobândit viață veșnică a sufletului nostru.
Majoritatea se pregătesc pentru această mare sărbătoare prin post și rugăciuni și mai ales prin căință.
Părerea noastră este că toți aceia care țin post și sunt răi în continuare este în zadar postul, pentru că ura și vorbele grele spuse din suflet au o gravitate mai mare decât, dacă nu ai ține post și ai fi mai bun, mai iertător și mai smerit.
Dar bineînțeles că nu suntem noi în măsură să dăm indicații prețioase nimănui. Fiecare procedează după cum îi dictează inima și sufletul.
Nu de puține ori am remarcat chiar și în timpul sfintei liturghii, că unele persoane în loc să fie atente la ceea ce zice preotul, sunt foarte ocupate cu bârfele ce foarte bine ar putea să le discute și acasă sau pe colțul străzii, deranjând și pe cei din jur.
De aceea este important să fii cu inima și sufletul deschis la învățăturile biblice și la rugăciuni, ca să te hrănești spiritual, iar rugăciunile spuse din inimă, sunt mult mai ascultate de bunul Dumnezeu chiar și acasă decât să te rogi fiind preocupat cu altceva și repetând ca un robot ne concentrându-te la ce rostești în rugăciune.
Omenirea s-a modernizat prea repede dar nu înspre bine. Tinerii sunt mai preocupați de viața virtuală decât să citească o carte sau să viziteze o bibliotecă, să nu mai zicem de rostitul rugăciunilor.
Odată cu săptămâna patimilor trebuie să ne reculegem, să cântărim lucrurile și păcatele făcute cu bună știință și ne știință și să încercăm măcar să fim mai buni unii cu alții. Să fim mai iertători și de ce nu să încercăm să îndreptăm greșelile făcute cu voință și să încercăm măcar să nu le mai repetăm.
Numai prin acest fel ne putem pregăti pentru preîntâmpinarea celei mai mari sărbători al creștinismului, Paștele.
Ca în fiecare an, sunt care sacrifică miei ca un simbol al nevinovăției prin care s-a sacrificat Isus Hristos, pentru omenire. Bineînțeles că nu pot lipsi ouăle roșii ce simbolizează învierea Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Se mai coc cozonaci umpluți cu nucă, mac, cacao, rahat etc. La fel se pregătesc sarmale și prăjituri de diverse feluri, iar vinul roșu nu poate lipsi de pe masa nimănui, ce simbolizează sângele vărsat de Mântuitorul nostru Isus Hristos.
În prima zi de Paști se adună toată familia cu mic cu mare se duc la sfânta biserică iau împărtășanie iar ajunși acasă, se ia câte un ou roșu și ciocnesc rostind Hristos a înviat, în funcție de religie!
Cu speranța în inimi de mai bine vă dorim tuturor să aveți un Paște binecuvântat și fericit, alături de cei dragi! Iar în a doua zi de Paști doamnelor și domnișoarelor cât mai mulți udători!


La mulți ani făptură gingașă


8 Martie și nu numai, este un prilej de am-i arăta afecțiunea, dragostea, atenția celei mai apropiate sufletului meu fără de care viața mea nu ar mai fi la fel, ar fi mai sumbră și monotonă.
Fără această făptură gingașă, dar totodată puternică nu ar exista viața mea, bucuriile, nu aș găsi acea liniște sufletească. Diminețile nu ar mai fi la fel de senine.
Cine mi-ar ridica moralul după o zi istovitoare și cine m-ar alinta cu cuvinte numai de ea știute.
Ea este sufletul meu pereche este tot ce mi-am dorit și îmi umple inima și sufletul de simțiri și trăiri de nedescris ce mă umple de bucurie, fericire și astfel devin mai pozitiv, mai fericit.
Cu această ocazie vreau să îi mulțumesc că este alături de mine și îi repet la infinit că o iubesc, că este totul pentru mine. Mă bucură cu prezența ei și dă culoare vieții mele.
Îi mulțumesc că este alături de mine la bine și mai ales la greu și mă susține moral, cum și eu la rândul meu procedez la fel.
Sunt greu de mulțumit și adesea nu sunt o companie prea plăcută dar și în acele momente este alături de mine găsind puterea necesară să îmi însenineze ziua așa cum numai ea poate. Dezmierdările și alintul cu care mă înduioșează nu sunt singurele lucruri pozitive în viața mea, atenția, afecțiunea și fidelitatea sunt sarea și piperul ce fac că relația noastră să fie unică, puternică și de neclintit.
Sunt și voi fi alături de tine în tot și toate deoarece ești și vei fi totul pentru mine draga mea!

La Mulți Ani! Te iubesc din tot sufletul meu viața mea!!!




Un mic simbol al primăverii


Odată cu sosirea lunii Martie sărbătorim apropierea primăverii, natura încet se trezește la viață dăruindu-ne primii ghiocei, iar pomii înmuguresc împodobind copacii într-un verde viu.
Odată cu natura devenim mai pozitivi și renaște speranța și bucuria în sufletele noastre. Nu este o pură coincidență că în luna Martie sărbătorim cele mai gingașe flori și anume fetițele, domnișoarele, doamnele.
În această lună sunt două zile mai dulci, mai calde în viața oricărei femei, 1 și respectiv 8 Martie când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii de toate rasele și de pe toate continentele, ziua care simbolizează lupta pentru obținerea statutului de egalitate a femeii în drepturi cu bărbatul în toate sferele. Femeia, mama a perpetuat viața pe pământ cu piciorul pe leagăn, cu mâinile spălând scutece, torcând sau croșetând. A crescut copiii mari, i-a hrănit, i-a educat, le-a ocrotit, le-a învățat respect și i-a făcut oameni de omenie.
Femeia, soție a fost și este cheagul familiei adevărate. Chipul femeii se arată ca un simbol al biruinței, păcii și iubirii în lume. Fără ea viața noastră ar fi mai sumbră, monotonă și nu am avea acele trăiri intense de bucurie și dragoste. Nu am știi încotro mergem și pentru ce alergăm.
Cu ocazia acestei sărbători, prin care sărbătorim sexul frumos, aș vrea să transmit pe această cale tuturor domnișoarelor și doamnelor să fie sănătoase, mereu senine, la fel de gingașe să ne bucure viețile noastre zi de zi, să o cinstim și să o apreciem pentru că este ființa unică din univers care se dăruiește soțului și copiilor pentru a oferi dragoste din nesecatul izvor de iubire.
Am evocat aici motive suficiente care ne determină să purtăm femeilor dragoste și să le omagiem din toată inima.
Haideți ca împreună să iubim femeia! Fie ca acest Martie să deschidă drum de primăvară spre asemenea nobile idealuri și înfăptuiri.

Dumnezeu să binecuvânteze femeia!




sâmbătă, 1 februarie 2020

Ziua îndrăgostiților


Este o zi deosebită pentru unii și nesemnificativă pentru alții, sau poate chiar o zi obișnuită pentru cei care au intrat în rutină, sau sunt indiferenți semnificației acestei zile.
Normal nu ar trebui să fie o zi anume deoarece cei ce se iubesc se iubesc în fiecare zi neavând nevoie de o zi anume pentru a oferi atenție, dragoste, afecțiune persoanei iubite.
În această zi majoritatea preîntâmpină dificultăți pentru a alege un dar, o atenție, o surpriză persoanei iubite.
Unii sunt dispuși să cheltuie o sumă destul de semnificativă pentru a impresiona. Aceasta nu este dragoste este fală, nicidecum numai printr-un dar imens sau foarte scump putem face această zi a îndrăgostiților specială.
Este nevoie de mare efort un gest venit din inimă oricât de mărunt este binevenit.
Timpul acordat și atenția, dragostea oferită persoanei dragi valorează mult mai mult decât un dar scump care de multe ori nu oglindește adevăratele sentimente, ci doar nevoia de a impresiona persoana căruia urmează să i se ofere cadoul.
Zilnic putem să ne arătăm într-un fel sau altul dragostea și afecțiunea fără să cheltuim averi pentru acest gest. Cei care iubesc cu adevărat știu exact despre ce atenții sunt necesare pentru a menține acea flacără a dragostei aprinse.
Timpul oferit, un gest drăguț, atenția, sinceritatea, comunicarea, fidelitatea și nu în ultimul rând să ne putem exterioriza sentimentele fără a le ține în frâu, chiar cu riscul de a exagera câte o dată.
Persoana iubită v-a aprecia la maxim sinceritatea și mai ales faptul că toate sunt oferite din inimă pentru inimă cu suflet.
Ca să primești toate aceste lucruri trebuie ca și tu la rândul tău să oferi tot ceea ce ai aștepta de la persoana dragă, deoarece numai oferind la infinit și neprimind nimic în schimb obosești și aici din păcate intervine rutina și acea flacără încet, încet se stinge riscând să te îndepărtezi de persoana dragă. Așa că să nu așteptăm doar să primim ci și noi la rândul nostru trebuie să oferim tot ceea ce credem că merită persoana dragă nouă.
Să nu așteptăm o zi anume să ne arătăm sentimentele și atenția persoanei dragi nouă.
Nu uitați, timpul e scurt trăiți-o la maxim, iar ceea ce ai lăsat să treacă este bun trecut, iar timpul și anii pierduți nu ni le mai poate readuce nimeni.
Deci concluzia noastră este să vă iubiți mult, să fiți sinceri și devotați unul altuia!




Spiritul Crăciunului


Luna Decembrie este luna care aduce cu el spiritul sărbătorilor, prin care ne umple pe fiecare dintre noi cu ceva magic, supraomenesc.
Nu numai că devenim mai buni dar ne gândim la cei apropiați mult mai mult ca în restul anului prin faptul că nu suntem hotărâți, ce surpriză sau cadou să le oferim ca gest de afecțiune, iubire ce le-o purtăm.
Colindele răsună peste tot.
Faptul că se apropie sărbătorile de iarnă se poate resimți atât în magazine cât și pe străzi. Totul fiind împodobit cu beculețe luminoase, cu betele sclipitoare, globuri și instalații electrice.
Totdeauna așteptam cu mare drag aceste sărbători, iar după părerea noastră sunt cele mai frumoase sărbători din an.
Majoritatea dintre cei plecați peste hotare își fac rezervări din timp și se întorc la cei dragi acasă. Sunt cele mai frumoase momente, iar faptul că cei dragi se adună și familia se întregește ceea ce aduce cu sine bucurii și speranțe de mai bine.
O stare de bucurie umple sufletul tuturor și nu în ultimul rând bucuria nașterii Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Zilele libere dau prilej ca familiile să aibă ocazia de a petrece mai mult timp alături de cei dragi.
Prietenii și apropiații se vizitează, sau se felicită chiar printr-o simplă urare atât de Crăciun cât și de Anul Nou!
Copii primesc cadouri de Moș Nicolae, cât și de Moș Crăciun iar acest fapt îi bucură nespus de mult datorită faptului că sunt cele mai frumoase cadouri primite din an!
Bradul împodobit ocupă loc de cinste în fiecare casă, iar copii nu se mai satură să privească atât globurile multicolor cât și beculețele din instalația electrică.
Bomboanele de pe pom sunt deliciul ce întregește bradul. Atmosfera devine una de bucurie în fiecare cămin, uitând pe moment de grijile de zi cu zi.
Vacanța dintre sărbători dă prilej copiilor să se bucure nu numai de brad cât și de cadouri și de zăpadă, săniuș sau patinoar.
Este o satisfacție și bucurie să construiască fiecare după imaginația și închipuirea lui un om de zăpadă, care dacă au noroc de temperaturi scăzute v-a rezista mai mult timp.
Ce am observat este faptul că majoritatea oamenilor sunt mult mai fericiți în această perioadă datorită faptului că spiritul sărbătorilor plutește în aer aducând zâmbete pe chipul fiecăruia dintre noi și bucurie în sufletele noastre.
Și nouă ne plac cel mai mult sărbătorile de iarnă, care ca prin farmec aduce magie atât în casele noastre cât și speranța a unui an mai îmbelșugat, cu multe realizări, sănătate și împlinirea tuturor dorințelor!
Cu această ocazie vă dorim Sărbători Fericite și un călduros La Mulți Ani tuturor!!!




Sărbători cu adevărat fericite


Cu toții alergăm în lung și în lat luând la rând magazinele în prag de sărbători ca să alegem cadoul cel mai potrivit pentru cei dragi.
Majoritatea caută un cadou cât mai scump, dar uită că un cadou scump nu este suficient pentru a oferi bucurie. Se uită despre semnificația adevărată a sărbătorii, uită că dragostea, pacea și bucuria sunt cele care ar trebui să domine, iar înțelegerea și afecțiunea sunt mai importante decât cel mai scump cadou.
Din păcate majoritatea au devenit materialiști și nu dau doi bani pe ce înseamnă adevăratul sens al sărbătorii! Pentru ei un cadou scump și mare este bucuria cea mai adevărată.
Ne mirăm, că nimic nu mai este la fel ca altă dată. Sărbătorile nu mai au aceeași semnificație și farmec pe care au avut-o pe vremea când eram noi copii.
Ne amintim cu nostalgie brăduțul care nu era foarte pompos, nu era împodobit într-o culoare, nici globurile, nici bomboanele și nici instalația chiar nu era uniform colorata, era multicoloră. Sub el se ascundeau portocale, banane, jocuri tip Piticot, creioane colorate, cărți de colorat, cărți cu povești și jucării.
Derdelușurile erau pline de copii, iar bucuria se simțea pe chipul lor. Erau veseli fără griji cu bujori, rumeni și nu existau nici atâtea boli!
Azi copii visează la jocuri virtuale, telefoane super inteligente, laptopuri etc.
Pomul de crăciun trebuie neapărat să fie uniform colorată. Derdelușurile sunt goale iar tineretul este blocat în lumea virtuală și nu în cea reală.
Au apărut foarte multe tulpini de virusuri. Din cauza lumii virtuale copii nu mai dau randament în lumea reală. Sunt mai frustrați, stresați tot mai nou auzi de psihologi.
Să nu uităm că dragostea și afecțiunea nu costă bani și este cel mai important pentru suflet. Trebuie doar să fim un pic mai atenți și mai sensibili unii cu alții!
Nu mărimea sau firma contează când oferi un cadou. Ceea ce contează cu adevărat este să fie dăruit din inimă și cu mult drag!
Foarte mulți au nevoie de iubire și afecțiune și așteaptă să primească, dar nu pot oferi acest lucru și ei la rândul lor pentru că nu sunt capabili de acest sentiment minunat. Trebuie să oferim ca să și primim la rândul nostru.
Cei tineri și nu numai, nici nu se pot bucura de cadouri cum ne bucuram noi la acea vreme. Nu mai apreciază efortul depus nici măcar un mulțumesc nu prea auzi din partea lor.
Inimile devin parcă mai închise nu se mai pot exterioriza, se comportă ca și cum ai fi obligat într-un fel să dăruiești dar nu să și primești apreciere în schimb.
Foarte mulți tineri sunt obișnuiți cu gestul de a se folosi unii pe alții atât material, cât și emoțional. Dacă nu mai primesc atenții în cadouri consistente, chiar de firmă unul de la celalalt renunță ușor unii la alții căutând alte cuceriri ce îi poate oferi acel confort material pe care și-l doresc.
Nici iernile nu mai sunt ce au fost. Suntem înconjurați de noroi, ploi, umezeală în loc de zăpadă și ninsori.
Măcar de sărbători să fim mai afectuoși, drăgăstoși atenți unii cu alții să îmblânzim și inimile de piatră, să îi învățăm să iubească cu adevărat din nou să își exteriorizeze sentimentele și să spere din nou.
Numai așa putem simți că este cu adevărat sărbătoare nu numai în calendar ci și în sufletele noastre. Numai dragostea face ca sărbătorile să fie neasemuite și speciale.




La ce nivel suntem față de restul lumii?!


Suntem de-a dreptul îngroziți la ideea ca în viitor vom ajunge mai rău ca în zilele noastre.
Suntem furioși pentru că tinerii din ziua de azi nu primesc o educație cuvenită în școli datorită faptului că statul nu alocă bani suficienți pentru învățământ, cadrele didactice nu sunt bine plătite.
Suntem manipulați de oameni care habar nu au ceea ce înseamnă învățământ și fac programe școlare și care în loc să îi pregătească pe copii pentru viață îi învață despre tot dar de fapt nimic.
Este un sistem defectuos conduși de oameni incompetenți.
Din cauza unui program defectuos din învățământ copii părăsesc băncile școlii debusolați, dezorientați cu multe cunoștințe pe care sigur nu le vor folosi vreodată în viață.
Stresați și epuizați devin irascibili și cu mii de întrebări la care bineînțeles nu își găsesc răspunsul ajungând pe diferite rețele de socializare unde caută ce înseamnă normal viața.
Acolo găsesc nenumărate opțiuni unde se încurcă și se dezorientează mai mult devenind confuzi nesiguri pe ei, fără un țel anume.
Încă de mici ei conștientizează că pentru a avea un trai mai bun trebuie să câștige mulți bani, dar faptul că câștigarea unor salarii decente nici pe departe nu este atât de ușor cum ar spera, în ciuda faptului că termină o facultate nu au un viitor în această țară.
Mulți ajung maturi aleg să nu muncească pe bani puțini, alții mai descurcăreți își iau inima în dinți și cu o oarecare frică de necunoscut pleacă în alte țări să-și poată susține familia financiar și pentru un trai mai bun.
Dar de ce nu am putea și noi să urmăm exemplu bun al altor țări. De ce suntem atât de mândrii de a accepta ajutor și de a colabora cu alte țări dezvoltate.
Astfel batem pasul pe loc și vom ajunge mult mai rău ca în țările subdezvoltate.
Ne întrebăm cât putem fi de proști să acceptăm să ne fie manipulată nu numai viața noastră ci și a copiilor noștri de niște neștiutori fără pregătire suficientă în a lua decizii corecte în ceea ce înseamnă viitorul nostru al tuturor.
Suntem sătui de promisiuni deșarte.
Suntem disperați că cei care știu și au cunoștințe, sunt nevoiți să se valorifice peste hotare.
Am ajuns așa pentru că le-am permis prin evitarea participării la vot.
Le-am încredințat viața noastră în mâinile celor mânjiți de mite, și furt să hotărască și să decidă asupra sorții noastre.
Unii oameni în vârstă ne-au vândut pentru niște mici, găleți și bunuri materiale viitorul pentru care sunt direct răspunzători. Oameni dezinformați ușor manevrabili ne-au pecetluit viețile.
Din păcate suntem aici pentru că așa merităm, pentru că noi am lăsat asemenea grozăvii să se întâmple.
Pentru că chiar dacă am văzut ce se întâmplă am preferat majoritatea dintre noi să nu mișcăm un deget pentru a preîntâmpina oroarea ce s-a declanșat.
Trebuie să ne schimbăm prima dată pe noi înșine, mentalitatea noastră și felul de a gândi și să devenim mai pozitivi, prin a face mai puțin rău de a fi mai buni, nu numai cu cei apropiați ci și cu aproapele nostru.
Trebuie învățată munca în echipă de a ne susține intelectual cât și moral, a ne ajuta de a deveni oameni și de a ne comporta omenește într-un singur cuvânt.


Ziua cea mai frumoasă din an


Azi nu e o zi obișnuită, azi este ziua în care te-ai născut tu îngeraș în chip de om.
Ființă dulce care în timp ți-ai adeverit scopul tău nobil pe acest pământ, ai un suflet bogat şi o inimă mare, o soție sinceră, devotată, credincioasă, iubitoare care îm-i înseninezi viața și î-mi ești alături trup şi suflet. Totodată îm-i dăruieşti clipe de răsfăţ, dragoste şi afecţiunea mult dorită fără de care nu aşi fi aceeaşi eu de astăzi.
Pe zi ce trece te iubesc mai mult şi te apreciez enorm, te păstrez ca pe un dar de la bunul Dumnezeu care mi te-a adus alături ca să îm-i faci viaţa mai frumoasă.
Când scriu despre tine suflet sublim îm-i tresare inima de bucurie şi sunt foarte fericit, iar dacă ar trebui să aleg din nou dintre toate florile din lume, tot pe tine te-aş alege trandafirul meu gingaş, dragostea vieții mele!
În această frumoasă zi de toamnă, cu această ocazie specială îţi doresc LA MULŢI ANI! din toată inima şi din tot sufletul meu de om! Sper că lângă mine să-ţi găseşti tot ceea ce ai căutat şi să-ți ofer toată dragostea mea, ocrotirea de care nu ai avut parte, sinceritate, respect, fidelitate și totodată să-ţi fiu cel mai bun prieten în momentele de încercări ale vieţii şi nu numai. Un soţ model şi un familist convins cum rar mai întâlneşti în zilele noastre. Iar tot ce îţ-i doreşti de la viaţă să ţi se îndeplinească.
Eu îţi voi fi alături şi te voi însoţi pe tot parcursul vieții trup şi suflet orice ar fi şi îţi promit ferm că nici un obstacol nu ne va sta în calea fericirii noastre!
Şi nu în ultimul rând să ai parte numai de clipe frumoase de fericire împreună cu iubirea, afecţiunea mea cu care te voi ocroti toată viaţa.
Totul pentru tine îngeraş din tot sufletul meu.
Îţi mulţumesc că exişti pentru mine!
Doar o viaţă avem să o savurăm până la ultima picătură şi ne iubim la fel pe zi ce trece din ce în ce mai mult, chiar mai mult ca la început!!!




Fii tu însuți, urmează-ți visul și transformă-ți viața


Mențineți-vă sufletul pur, tânăr și inima curată și îndrăzniți să străluciți ca soarele de primăvară.
În zilele noastre sunt una dintre cele mai mari provocări și totuși trebuie să rămânem mereu deschiși nouă, apropiaților, lumii. Rămâi o primăvară toată viața.
Este vital să îți ții sufletul așa încât să răspândească lumina fără însă să lași acea lumină umbrită de norii întunecați de caractere și sufletele hidoase care nu vor altceva decât să îți acopere lumina pură pe care o emani prin bunătate, corectitudine, dreptate și tot ceea ce în ziua de azi a devenit anormal.
Nesimțirea, înșelăciunea, corupția, hazardul a devenit o modă tot mai îmbrăcată iar nepăsarea față de aproapele nostru a devenit oarecum normal.
Trăim o eră în care mediocritatea, fățărnicia, fudulia și invidia a atins cote alarmante.
Este o provocare să fii tu însuți, respectuos, iubitor, cu cei șapte ani de acasă pentru că aceste însușiri au devenit o ciudățenie un lucru, ceva ieșit din comun.
În ciuda faptului că vei fi privit ca un ciudat îndrăznește să fii tu însuți în lumea asta tulbure unde lucrurile sunt iubite iar oamenii folosiți.
Trebuie să fim tari și să nu ne lăsăm manevrați.
De asemenea nu există om perfect iar tot ceea ce este făcut de noi nu va ține o eternitate. Fie el program, emisiune, mașini, electrocasnice, legi.
Mereu vor exista mici portițe și vor avea un potențial risc de a se putea strica, virusa, de a nu se respecta anumiți termeni și condiții etc.
Nici de greșeli nu trebuie să ne fie rușine ele aparțin trecutului. Iar acest lucru ne ajută să evoluăm, să ne întărim, să avem o altă perspectivă mai bună asupra unor lucruri. Devenim mai dârzi și dacă suntem deștepți învățăm și din greșelile altora să evităm aceste coborâșuri riscante, care pentru a le îndrepta trebuie să parcurgem un drum prea anevoios, abrupt, rigid și riscant care de cele mai multe ori nu au un final fericit.
Nici trecutul nu este rușinos, el te va îndruma, povățui să nu faci sau să nu repeți aceleași greșeli. El te va sfătui cum și spre ce direcție să-ți îndrepți pașii să obții ceva mai bun, să te îndrepți spre ceva bine meritat aducând sacrificii, renunțând la vechile concepții, idei și de ce să nu recunoaștem că nu odată am dus bătălii grele cu proprii noștri “demoni” care pentru unii s-a terminat abandonând lupta căzând înapoi și regretând pașii făcuți, sau în cazuri fericite triumfând și accelerând mersul pentru ceva mai bun și bine meritat pentru noi.
Important este să nu staționăm niciodată prea mult în trecut, retrăind mai mereu vechile eșecuri și să nu ne plângem de milă. Amintiți-vă și mai ales să nu uitați de unde ați pornit ce ați dobândit. Dacă sunteți mulțumiți de ceea ce ați realizat și unde ați greșit și să nu comiteți aceleași pași greșiți.
Cel care a fost încercat de viață are o experiență mai mare o "școală a vieții" decât cel care trece ca peștele prin apă, primind totul de-a gata.
Este vital să-ți asculți mereu vocea interioară pentru că el lucrează ca un radar ce depistează eventualele obstacole. Ascultă mereu de inima ta și nu vei regreta niciodată.
Preferă să fii luat de fraier pentru că ești bun dând peste nas finuț ca să le dai de înțeles că caracterul este una iar comportamentul ți-l modelezi după situație!
Preferă să poți dormii liniștit pe perna ta decât să ai coșmaruri și regrete în ceea ce ai fi putut face dar nu ai făcut ignorând presimțirile, glasul inimii și împărțind problema în mai multe feluri cu creierul căzând în capcana gândurilor ce s-ar putea să se transforme într-o capcană a unui cerc vicios al gândirii și acționând ca un robot fără simțuri și suflet!
Să nu risipim momente pe care le-am putea regreta ulterior. Să realizăm că doar o viață avem de trăit iar momentele importante pe care le-am lăsat să scape printre degete ele nu se mai întorc.
Nu-ți transforma viața într-o rutină a muncii bucură-te de fiecare minut petrecut cu cel drag, cu cei dragi și mai ales bucurați-vă de lucrurile și gesturile mărunte pentru că ele aduc fericirea.
Degeaba așteptăm să se întâmple lucruri mari care în fond sunt nesemnificative ignorând gesturile și lucrurile mici care este izvorul nesecat al lucrurilor pozitive care acționează ca o baterie, te încarcă cu energie pozitivă dându-ți puterea să lupți pentru noi țeluri și să simți că este pentru cine și ce să te zbați și că merită efortul depus.
Acționând contrar vom deveni niște specimene de oameni fără suflet și viață, care vom acționa aidoma unor roboți programați, casă fără bucurii, fără satisfacții epuizându-ne fizic și psihic demoralizați, anxioși, deprimați și veșnic nemulțumiți plini de ură și invidie în suflet pentru tot ce mișca și zboară.
Amintiți-vă că nimic nu este etern și nu ducem nimic cu noi pe cealaltă lume doar amintirile și bucuria din suflet, dragostea cea fără de margini.
Din experiențele proprii să împărtășim și semenilor noștri să fim un ceas deșteptător pentru ei și să le trezim simțurile și importanța felul, modul în care gândim pentru că este foarte important modul de gândire.
Prin felul în care gândim creăm lucruri pozitive sau negative și le atragem în cele din urmă.
Fiți pozitivi, radiați ca un soare de primăvară, ascultați de vocea voastră interioară.
Nu vă lăsați vocea interioară acoperită de vocea altora și nu în ultimul rând iubiți-vă mult!!!


Anotimpurile


Primăvara ni se pare cel mai frumos anotimp, datorită faptului că aduce renașterea naturii, pomii îmbracă straie de sărbătoare cu flori împodobite. Îți este drag să te plimbi, iar razele soarelui parcă te mângâie cu razele lui calde, iar vântul adie și se joacă parcă cu părul nostru.
Păsările se întorc din țările calde și totodată trilul ce umple văzduhul parcă și ele se bucură de peisajul ce ni se desfășoară în fața ochilor.
Primăvara parcă și oamenii sunt mai pozitivi, mai fericiți, observând că zâmbesc mai mult iar datorită faptului că zilele cresc, petrec mai mult timp în aer liber plimbându-se prin parc sau pur și simplu ieșind cu copii în parcurile de joacă.
Vara are și ea farmecul ei și partea cea mai placută este perioada de vacanță și concedii, perioadă când se organizează excursii sau de ce nu petrec mai mult timp cu familia sau adoleșcenții cu prietenii.
Plimbându-ne și noi la rândul nostru prin parc sau pur și simplu trecând pe stradă, remarcăm cu mare plăcere că ne salută inclusiv oameni pe care nu îi știm îndeaproape. Oameni cu care ne-am întâlnit în controversatele dezbateri pentru orașul nostru. Tinerii chiar ne recunosc ceea ce este un sentiment plăcut, iar prin acest gest înseamnă a comunica și de a transmite gânduri pozitive.
Toamna la fel este fermecătoare, ca printr-o vrajă transformă mantia verde crud a copacilor în nuanțe de galben ruginiu, roșu și cu nuanțe de maro ca un pictor priceput dând un aspect de multicolor al întregii naturi.
Toamna în schimb datorită faptului că predomină mai mult ceața, frigul, ploaia și bruma pare puțin mai sumbră. Iar faptul că zilele devin mai scurte nu mai avem așa mult timp să ne plimbăm în natură. Totodată școlile deschid porțile iar clopoțelul până acum tăcut răsună voios semn că a început un nou an școlar și datorită acestui fapt și copii sunt mai ocupați cu teme și învățat, rămânându-le tot mai puțin timp pentru joacă.
Zilele devin din ce în ce mai reci astfel petrecem mai puțin din timpul liber în natură rămânând să petrecem mai mult timp în căldura casei.
Cu pași înceți dar siguri ne apropiem și de iarnă când natura adoarme fiind acoperită de o mantie albă în urma ninsorilor căzute iar animalele intră în hibernare. Nici păsărelele nu mai ciripesc parcă le-ar îngheța și lor glasul totul fiind cuprins de o liniște deplină.
Doar pe ici colo mai observi câte o vietate mai ales păsărelele care rămân în timpul iernii acasă.
Râsetele copiilor de pe derdeluș sunt înlocuite tot de liniște, viața reală fiind încet încet înlocuită de lumea virtuală. Aici găsesc jocuri, prieteni, amici cu care să împartă anumite experiențe din viața reală și știrile din lumea virtuală ce a devenit un obicei nesănătos.
Noi preferăm să ascultăm muzică sau să scriem, tot ce gândim că ar fi important și de ajutor, adică din experiențele noastre trăite, constatate și concluziile pe care le tragem din viața de zi cu zi.
Probabil mulți se gândesc că toate acestea sunt scrise în zadar!
Noi nu credem acest lucru, am primit chiar și reacții pozitive chiar și de peste hotare de la cei care nici măcar nu cunosc prea bine limba română, dar au făcut efortul de și-au tradus articolele pentru a le putea înțelege și ne-au felicitat pentru că din punctul lor de vedere au dobândit niște experiențe și informații noi ce nu le găsești pe orice blog și poate nici măcar în viață. Ne-au încurajat chiar zicând că ne urmăresc cu interes și că ne-au salvat blogul în lista lor, la favorite.
Numai pentru acest lucru zicem că a meritat efortul și merită să scriem și să împărtășim din trăirile și experiențele noastre de viață. Nu pentru altceva scriem ci din plăcere cu pasiune și pentru simplul fapt că suntem apreciați.


Televiziunea, manipulare și o afacere de succes


Foarte mulți dintre noi am constatat că privind prea mult la televizor avem impresia că în loc să ne relaxăm simțim că din contră ne simțim mai irascibili și mult mai dezamăgiți.
Dezbaterile politice ce ne lasă un gust amar și nu fac altceva decât să crească popularitatea posturilor de televiziune nicidecum nu își găsesc rezolvare ci mai degrabă este o manipulare în masă a populației și o mascaradă la cine ce poate îi cât îl duce gândirea.
Nici măcar divertismentul nu mai este ce a fost. Nouă personal ni se pare o mascaradă tip circ de doi bani.
Dacă vizionăm un film nu există să nu conțină cel putin 30 de minute reclame. Tot ce nu este de calitate se promovează de cele mai multe ori agresiv încercând să convingă că este cel mai bun produs.
Ne amintim ce emisiuni plăcute și acaparante erau mai ales de sărbători, în cumpăna dintre ani și în primele zile ale anului. Îți era mai mare dragul să te delectezi urmărind aceste emisiuni. Aveau un conținut ce era adresat pentru toate vârstele, iar emisiunile de divertisment ne făceau să râdem cu lacrimi.
Mai nou totul este o mascaradă de tip alba-neagra, jucându-se cu bieții oameni, prin încercarea prezentării unor câștiguri fabuloase în ambalaj frumos colorat ce este de fapt o minciună gogonată și în spatele acestor jocuri câțiva devin putrezi de bogați pe spatele celor creduli, ce de cele mai multe ori sunt capabili să-și dea chiar și ultimii bănuți unor iluzioniști fără scrupule.
Acum avem o grămadă de televiziuni și după cum ați observat probabil și dumneavoastră fiecare în parte are culoare politică. Susțin și țin cu o anume culoare politică ne fiind de încredere și răstălmăcesc și informează distorsionat anumite știri manipulând astfel o bună parte din populație.
De cele mai multe ori și la știri nu vezi altceva decât omoruri, tâlhării etc.
Unele posturi tv de muzică încurajează nu calitatea ci cantitatea încurajând deseori soliști care se remarcă nu prin voce ci prin goliciunea arătată în clipuri. Se chinuie să atragă atenția asupra lor și cerșind astfel vizionări cât mai multe.
Trăim o lume în care minciuna este adevăr și adevărul este minciună. O lume când oamenii sunt folosiți și obiectele iubite.
Ura și fala depășește orice limită iar oamenii cu suflet cald sunt luați de fraieri respinși ca niște ciudățenii ce ies din tiparele zilelor noastre.


Cum ne completăm unul pe celălalt


O relație pe care ai dori să o transformi într-o relație de durată, necesită efort din partea ambelor părți.
Cât de greu este în ziua de azi să păstrezi armonia în cuplu. Nu de puține ori suntem obosiți, stresați legat de problemele de serviciu, probleme de traiul de zi cu zi. În acele zile ar fi bine ca aceste frustrări să le împărtășim persoanei dragi nouă și să încercăm. să le excludem mai apoi existența, pentru a nu crea tensiune, frustrări și să încercăm să ne concentrăm la viața de familie sau la relația în sine cu persoana dragă nouă.
De ce spun aceste lucruri pentru că indiferent cum încercăm să ascundem îngrijorarea, se simte în aer acea tensiune. Este mai bine să explici cauza problemei, decât să stai îmbufnat creând impresia că nu te bucuri de relația pe care o ai, sau să lași loc de interpretare.
Anii trec și clipele petrecute în supărare, cu probleme, sau greșelile de a pune în plin plan problemele , aceste clipe trec și nu se mai întorc. Problemele ori cum vor fi și vor exista iar acestea în cele din urmă totdeauna se rezolvă într-un final. Nu îți irosi timpul ocupându-te de probleme.Trăiește fiecare clipă și savurează-o alături de cei dragi.
Viața nu ne oferă doar satisfacții. Aceasta sar putea să ne facă o farsă când suntem cel mai siguri pe noi. Trăiți intens fiecare clipă, nu irosiți nici un moment. Timpul trecut și momentele pierdute nu le va aduce nimic și nimeni înapoi.
Numai noi suntem răspunzători de fericirea, sau de nefericirea noastră. Trebuie să știm să ne stabilim prioritățile și să nu lăsăm ca problemele și grijile să pună stăpânire pe noi. Trebuie să existe comunicare, sinceritate, dragoste și să nu uităm să ne facem timp și să îi amintim și să-i repetăm persoanei dragi zilnic sau de mai multe ori sentimentele pe care le avem față de persoana dragă. Nu că nu ar știi, dar acest lucru oferă siguranță și umple pozitiv perioada acelei zile în care nu sunteți împreună. Astfel un mic gest prin a scrie cu cuvintele noastre tot cea ce simțim față de persoana dragă, întărește relația și subliniază încă odată faptul, că suntem și în gând alături de el/ea.
O relație în care petrecem mult timp la servici sau suntem mult timp departe de casă și nu există comunicare, v-a avea o verigă slabă din cauza căreia viața de cuplu devine oarecum mai tensionată și nesigură.
Fiecare dintre noi avem nevoie de afecțiune atenție, tandrețe. Atunci când amândouă părțile lucrează, este bine să-și împărtășească sarcinile, astfel contribuind amândoi la responsabilitățile casnice.
Un cuplu devine unit în momentul în care realizezi că vă completați unul pe celălalt. Puteți simții afecțiunea unul față de celălalt, prin simplele cuvinte când te întreabă persoana dragă cum te simți, cum a fost la serviciu, sau prin simplu fapt că abia așteaptă să te vadă și să te strângă în brațe.
Sunt momente când ajungi epuizat acasă și ai surpriza plăcută, că persoana dragă ție, a spălat vasele ce au rămas de la cină, a dus gunoiul menajer și toate acestea ca să te scutească pe tine de efort în plus și te ajută și la prepararea mâncării. Da, aceste lucruri sunt semne vizibile că persoanei dragi îi pasă de noi și încearcă să ia din povara noastră de zi cu zi.
Învățați să fiți sinceri unul cu altul, indiferent de situație și fiți deschiși, fideli și devotați persoanei dragi vouă. Aceste lucruri sunt cele mai puternice legături ce leagă un cuplu indiferent de circumstanțe.
Nimeni și nimic nu poate rupe legătura strânsă a unui cuplu unit, dacă păstrați aceste simple reguli, ce apără ca un zid temeinic relația voastră.
Nu vă lăsați influențați de alții, a căror întâietate reprezintă egoismul, narcisismul, îngânfarea și dorința de a se pune pe ei înșiși pe prin plan.
Acolo unde este o relație sănătoasă, dacă lui nu îi este bine, nici ție nu îți este bine și invers. Vă consolați și vă susțineți atât psihic, cât și moral. Trebuie să fiți cei mai apropiați atât ca prieteni cât absolut tot.
Nu ezitați să discutați absolut ori ce și prin acest mod afli foarte multe lucruri, despre ce vise aveți, despre cum considerați că ar fi mai bine să petreceți timpul liber. Absolut ori ce, chiar dacă acest lucru vi se pare nesemnificativ, are o importanță deosebită. Așa poți afla, care sunt doleanțele persoanei dragi și ajungeți să vă cunoașteți mult mai bine decât ați crede.
Discuțiile de ori ce fel ne divulgă multe aspecte și descoperim observarea lucrurilor și din alt unghi. Ajungeți să vă consultați în absolut ori ce decizie, iar acest lucru va funcționa ca o fuziune. Veți lua decizii împreună și nu separat. Iar acesta la rândul ei blindează relația, acordând importanță deosebită deciziei luate împreună.
Încercați, să trăiți și să acordați ființei dragi vouă prin a pune în prim plan alături de voi și pe persoana dragă. Încercați să fiți mai uniți ca doi prieteni, să vă iubiți cu pasiune. Întru-n cuvânt să fiți totul unul pentru celălalt.
Iubiți-vă mult, fiți fericiți. pentru că viața oricum este prea scurtă!


Să trăiești e o adevărată provocare


În ultimii ani am observat că suntem din ce în ce mai mult manipulați, atât de către mass-media prin programe needucative și prin dezbateri fără sens, ce nu fac altceva decât să le facă lor vizualizare, iar prin invitarea politicienilor de anumită culoare să ațâțe oamenii unul împotriva celuilalt. Prin astfel de acțiuni ei doresc să distorsioneze adevărul să nu vedem și să nu realizăm că ei pentru noi poporul și pentru țară nu fac nimic, primind salariu degeaba pe bani ne munciți, promulgând legi în mod haotic pentru ei înșiși și de multe ori îngreunând viața de zi cu zi crescând birocrația și hoția, neuitând să lase portițe ce se pot interpreta în favoarea lor.
Am ajuns ca niște șoricei de laborator pe care se experimentează atât cu alimentația nesănătoasă pe zi ce trece adăugând compuși chimici ce încet dar sigur ne periclitează atât sănătatea cât și viața.
Tot mai des auzim anumite intervenții chiar și în a influența vremea, iar meteorologii ajung să ne spună doar vremea probabilă pentru că prin acest gest și prin defrișarea masivă a pădurilor asistăm la o vreme și o climă atipică.
De mulți ani am uitat vara cum este să plouă cu ploaie caldă, iar ceea ce avem azi este că în momentul în care începe să plouă vremea devine atât de rece încât nu mai știi dacă e toamnă sau vară.
Alimentele ce ajung pe masa noastră și aici mă refer la carnea de pasăre nu numai că este injectată cu apă ci animalele sunt tratate cu hormoni de creștere, iar azi asistăm la un tineret dezvoltat înainte de vreme. Îi tratează cu antibiotic fără să aștepte ca efectul nociv al acestora să dispară astfel asistăm la o rezistență sporită la antibiotic, acestea ne făcându-și efectul în caz de îmbolnăvire.
Tot mai des auzim că oamenii se simt obosiți, epuizați cu dureri ciudate de mușchi și articulații și aici subliniez cele spuse de mine mai sus despre vreme și climă. Gândiți-vă numai în ultimul timp ce multă publicitate se face la unguente și antiinflamatoare parcă ar știi toți de tot ce se întâmplă, aici mă refer la laboratoarele de medicamente. Cele mai multe medicamente tratează doar simptomele și le ameliorează fără a le vindeca și ce este mai grav este că provoacă alte afecțiuni ce necesită o altă medicație, iar aici ajungem într-un cerc vicios fără ieșire.
Încearcă prin diferite metode să ne îndoctrineze făcând publicitate la telefoane inteligente și tablete, calculatoare etc. Astfel ajungând să trăiești mai mult în lumea ireală petrecând mare parte a vieții și din ce în ce mai puțin în lumea reală și aici nu mă refer numai la tineri. Ajungem să comunicăm doar prin intermediul internetului chiar dacă acele persoane nu sunt foarte departe de noi. Tot mai des oamenii stau ațintiți, absorbiți de lumea virtuală aplecați asupra telefoanelor, tabletelor sau stând foarte concentrați mult timp în fața monitoarelor al unui calculator sau laptop.
Stările sufletești al oamenilor devin schimbătoare aceștia devenind bipolari, depresivi ne mai făcând față stresului cotidian.
Este foarte trist ceea ce se petrece, am senzația de multe ori că suntem manipulați ca niște marionete trăgându-se de sfori prin a face ceea ce vor ei din noi. Suntem depășiți de situație, este în afara voinței noastre la tot ceea ce se petrece cu noi.
Este un haos total în primul rând făcându-se diferență mare între muncitori în ceea ce privește salarizarea, de parcă nu tot oameni am fi.
De multe ori mă întreb cu ce suntem noi mai prejos de restul cetățenilor altor țări care lucrează pentru un salariu mai decent decât noi ce muncim pentru un salariu mizer. De ce s-a lăsat ca clasa muncitoare să trăiască de pe o zi pe alta, de cele mai multe ori cu munca cinstită robotind pentru un salariu fictiv. De ce sa creat discrepanțele între salarii ca unul să câștige zeci de mii iar altul să își rupă oasele pentru o mie de lei sau primind și mai puțin pentru lucrul prestat?
Ce se întâmplă cu noi oameni buni? Până unde mai avem puterea să mai îndurăm aceste acțiuni incorecte asupra noastră.
Toți avem dreptul la un trai decent, la alimente sănătoase nu modificate genetic, la o medicație adecvată.
Avem dreptul la o gândire limpede la informații ce ne dezvoltă cum ar fi cultura, ce ne ajută ca și copii să se dezvolte armonios și sănătos. Avem dreptul la adevăr și nu la minciuni frumos ambalate sau adevăruri distorsionate.
Avem dreptul la o mentalitate pozitivă și la o viața fără stres.
Avem dreptul la viață!!!


Pasiunea de a crea


Sunt puțini la număr care se implică în bunul mers al vieții cotidiene și se afirmă prin a scrie din propria pasiune sau pur și simplu din hobby.
Noi ne numărăm printre acei oameni care cu cuvintele lor pot muta “munții din loc”, cu ajutorul cuvintelor am atins cele mai sensibile puncte, am încercat din răsputeri să arătăm publicului cititor cât de important este relația interumană și cât de importantă este iubirea, sinceritatea și comunicarea. De ce spun acest lucru? Simplu! Ca să scrie poate oricine, dar cel care scrie un articol despre ceva sau de cineva trebuie să simtă acel ceva. Să pui pasiune și să trăiești ceea ce scrii și mai apoi așa să te exprimi ca să îl înțeleagă și cel care îl citește. Ca să trezești interesul cititorului trebuie să fie ceva captivant și interesant, altfel acel articol riscă să piardă din popularitate, din interes.
Iar ca să scrii trebuie să te naști cu acel har. Să poți să îți așterni gândurile și simțurile pe o foaie banală albă iar prin intermediul acelor cuvinte ceea ce povestești să trezească simțuri, imaginația, atenția să reușești să îl răpești cu tine pe moment pe acel cititor și povestea care o redai să funcționeze ca un lipici, să nu poată lăsa acel articol necitit.
Recunosc că avem personalitate, iar când cineva încearcă din răutate să scrie lucruri negative la adresa noastră noi ripostăm ca atare, specific nouă cei care scriem.
Am mai scris și repet noi scriem din hobby nu scriem din punct de vedere material cum am mai scris anterior!
Am avut pe parcursul anilor și aprecieri pozitive nenumărate, inclusiv s-a realizat o dezbatere televizată invitată fiind Primarul Municipiului Reghin și s-a discutat printre altele și de centralele termice rămase în paragină ce prezentau un real pericol atât sanitar cât și periclitau viața oamenilor. La momentul de față s-a început lucrările de reabilitare de către actualii proprietari în cartierul Unirii.
S-au rezolvat multe din probleme în orașul nostru, precum gaura din asfalt de pe strada Călărașilor drumul spre Biserica Evanghelică (Săsească) o gaură banală pentru unii dar o adevărată pacoste pentru șoferi, care a stat neastupată aproximativ o săptămână de nu mai mult, până ce nu am intervenit noi. Podul de peste Mureș a fost reabilitat cât și țeava principală de apă, la ieșirea din Reghin spre Târgu Mureș. Bineînțeles ați ajutat și voi dragi cititori cu păreri, alții cu poze și uite așa am reușit împreună să atragem atenția autorităților.
Noi cei care scriem și aici mă refer la bloggeri care se implică fiecare pentru comunitatea sa în care trăiește, fiindcă e de datoria noastră să ne implicăm. Dacă noi nu facem nimic atunci de la cine să așteptăm să facă ceva, cineva în locul nostru, de la autoritățile locale care nu mișcă un deget pentru binele nostru? Ei acționează numai atunci când se apropie alegerile sau din interese personale sau de partid și aici mă refer în general.
Indiferent dacă suntem arătați cu degetul de către autorități sau nu, noi nu ne vom opri aici.
Vom continua ceea ce am început din trecut, dovadă vie articolele despre problemele cu care se confruntă acest oraș până la ilegalitățile surprinse de noi.
Așteptăm vești în continuare de la voi în legătură cu orice problemă, sau ilegalitate surprinsă sau constatată!